Linkovi

Obama: Nepoverenje prema policiji dovodi do korozije u Americi


Predsednik Obama govori u Kongresnom crnačkom kokusu, 27. septembar, 2014.
Predsednik Obama govori u Kongresnom crnačkom kokusu, 27. septembar, 2014.

Predsednik Barak Obama kaže da je široko rasprostranjeno nepoverenje u policajce, koje je izašlo u javnost posle fatalnog ubistva nenaoružanog crnačkog tinejdžera od strane belog policajca u Fergusonu u Mizuriju, dovodi do korozije u Americi.

Predsednik je u jučerašnjem govoru u Vašingtonu tokom godišnje večere Kongresnog crnačkog kokusa rekao da ova korozija pogadja zajednice kojima je policija najpotrebnija.

Predsednik Obama je ukazao da „to navodi ljude koji su žrtve kriminala da se nevoljno obraćaju policiji jer im ne veruju.“

Predsednik je dodao da je smrt ovog mladića dovela do svesti u zemlji da „postoji ogromno nepoverenje“ izmedju lokalnih stanovnika i pripadnika policije u velikom broju zajednica.

Roditelji Majkla Brauna, mladog crnca kojeg je u Fergusonu ubio policajac belac, prisustvovali su godišnjoj večeri Crnačkog kokusa.

Oni su naveli u intervjuu za Asosieted pres da nisu impresionirani izvinjenjem šefa policije u Fergusonu upućnenom u četvrtak, nedeljama posle ubistva njihovog nenaoružanog sina. Majkl Braun, stariji je rekao da bi umesto izvinjenja želeo hapšenje policajca koji je ubio njegovog sina.

XS
SM
MD
LG