četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno

Novi apel za kompromis

Predsednik Barak Obama ponovo je zatražio od republikanaca da pristanu na kompromis kako bi se izbeglo automatsko smanjenje potrošnje od 1. marta

Predsednik Barak ObamaPredsednik Barak Obama
x
Predsednik Barak Obama
Predsednik Barak Obama
Glas Amerike
Američki predsjednik Barak Obama pozvao je Kongres da spriječi automatsko smanjenje potrošnje u okviru domaćih i vojnih programa, koje bi trebalo da stupi na snagu 1. marta.

U redovnom obraćanju subotom, Obama je naglasio da smanjenje izdataka ugrožava hiljade poslova i nacionalnu bezbjednost i da bi moglo da bude izbjegnuto uz, kako je rekao, samo mali kompromis republikanaca.

„Nažalost, republikanci u Kongresu su po svemu sudeći odlučili da bi, umjesto da zahtijevaju nešto od najbogatijih Amerikanaca,  radje dozvolili da srednja klasa snosi posljedice planiranih rezova“, poručio je predsjednik.

U republikanskom odgovoru, senator iz Sjeverne Dakote Džon Hoven optužio je Obamu da propisima i birokratijom blokira ekonomski rast i otvaranje radnih mjesta u privatnom sektoru.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE