subota, 13. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Nepoznata misija severnokorejskog satelita

Predstavnik južnokorejskog ministarstva odbrane, Kim Min-sek, danas je saopštio da Seul ne zna koja je misija severnokorejskog satelita

Severna KorejaSeverna Koreja
x
Severna Koreja
Severna Koreja
Glas Amerike
Južna Koreja je saopštila da satelit koji je iznela u orbitu severnokorejska dugometna raketa normalno kruži oko zemlje, ali je dodala da nastoji da utvrdi da li satelit funkcioniše ispravno.

Predstavnik južnokorejskog ministarstva odbrane, Kim Min-sek, danas je saopštio da Seul ne zna koja je misija  severnokorejskog satelita. On je medjutim osudio lansiranje satelita kao prikrivenu probu balističkog projektila.

Kim je takodje istakao da taj potez ukazuje da je Severna Koreja bliža ovladavanju tehnologijom za lansiranje interkontinentalnih balističkih raketa.

Lansiranje severnokorejskog satelita je izazvalo talas medjunarodnih kritika, uključujući Kinu, najbližeg saveznika Severne Koreje i njenog najvećeg trgovinskog partnera.

Juče je Savet bezbednosti UN osudio pomenuto lansiranje kao kršenje rezolucija svetske organizacije kojima se zabranjuje Severnoj Koreji da vrši raketne ili nuklearne probe.

Severna Koreja je saopštila da je cilj bio samo da se satelit u pošalje u zemljinu orbitu. Američka vojska je potvrdila da je „izvestan objekat“ izgleda ušao u zemljinu orbitu i dodala da pokušava da utvrdi prirodu tog objekta kao i da li on uspešno komunicira sa Severnom Korejom.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
12.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE