ponedeljak, 08. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Treća nuklearna proba Severne Koreje

Pjongjang je saopštio da je „uspešna“ proba bila odgovor na, kako je rečeno „bezobzirno neprijateljstvo“ Sjedinjenih Država

Lokacija nuklearne probe Severne Koreje
Lokacija nuklearne probe Severne Koreje
Glas Amerike
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija je na jutrošnjem dvočasovnom sastanku osudio najnoviju nuklearnu probu Severne Koreje. Članovi Saveta bezbednosti su istakli da ta proba predstavlja „ozbiljno kršenje“ prethodnih rezolucija protiv severne Koreje. U istom saopštenju se takodje  ističe da je pomenuta proba „jasna pretnja međunarodnom miru“.

Severna Koreja se danas oglušila o medjunarodna upozorenja i sprovela treću nuklearnu probu, što je smesta izazvalo osudu lidera zemalja širom sveta.

Pjongjang je saopštio da je „uspešna“ proba bila odgovor na, kako je rečeno „bezobzirno neprijateljstvo“ Sjedinjenih Država, koje je dovelo do globalnog inteziviranja sankcija toj komunističkoj državi.

Državni mediji su saopštili da je za podzemnu probu korišćena manja i lakša nuklearna bomba sa većom eksplozivnom snagom od onih u prethodnim probama – što je podstaklo strahovanja da je Pjongjang napravio prodor na planu smanjivanja nuklearnih naprava.

Nakon probe, severnokorejski ministar inostranih poslova prkosno je upozorio na neodredjene dodatne mere. Južna Koreja je već stavila svoje vojne snage u stanje pripravnosti i nagovestila mogućnost dodatnih severnokorejskih nuklearnih proba ili lansiranja raketa kasnije danas.
Ovaj forum je zatvoren
Razvrstavanje komentara
Komentari
     
od: gordana iz: serbia
13.02.2013 09:38
Verujem da smem da napisem sta sam pomislila"SMRT KOMUNIZMU ,SLOBODA DEMOKRATSKOM,NAPREDNOM,SLOBODOUMNOM NARODU"

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE