sreda, 04. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Pjongjang najavljuje nuklearne probe

Pjongjang nastavlja sa nuklearnim probama i lansiranjima raketa zbog novih sankcija Ujedinjenih Nacija

Poster na ulici Seula na kojem se vide izgladnela severno korejska deca i raketa, 24. januar, 2013.Poster na ulici Seula na kojem se vide izgladnela severno korejska deca i raketa, 24. januar, 2013.
x
Poster na ulici Seula na kojem se vide izgladnela severno korejska deca i raketa, 24. januar, 2013.
Poster na ulici Seula na kojem se vide izgladnela severno korejska deca i raketa, 24. januar, 2013.
Glas Amerike
Severna Koreja saopštila je danas da će nastaviti sa nuklearnim probama i lansiranjima raketa kao odgovor Ujedinjenim nacijama na zavođenje novih sankcija Pjongjangu.

Severnokorejska državna novinska agencija javila je da je taj potez uperen protiv Sjedinjenih Država, koje su označene kao “zakleti neprijatelj” Severne Koreje.

Pomenute pretnje su izrečene dan pošto je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija jednoglasno usvojio Rezoluciju 2087, kojom se osuđuje lansiranje severnokorejske rakete 12. Decembra i naglašava da je odluka Pjogjanga da koristi balističke rakete u suprotnosti sa rezolucijama usvojenim 2006. i 2009. godine, kojima je Severnoj Koreji zabranjeno da razvija nuklearnu tehnologiju i balističke rakete.

Ukoliko ispuni pretnju, biće to treći put da severna Koreja sprovodi nuklearnu probu nakon što je Savet bezbednost osudio lansiranje balističkih raketa dugog dometa.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE