četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Štrajk vozača školskih autobusa u Njujorku

Vozači njujorških školskih autobusa traže od grada garancije da će njihova radna mesta biti zaštićena u novom ugovoru.

Glas Amerike
Vozači školskih autobusa u najvećem američkom sistemu državnih škola, u gradu Njujorku, stupili su u prvi štrajk posle više decenija.

Više od 150,000 učenika pogodjeno je njihovom obustavom rada. Osam hiljada vozača autobusa, koji su članovi sindikata, obustavilo je rad u sredu, kako bi skrenuli pažnju na svoje zahteve, koji se odnose na sigurnost njihovih radnih mesta u sledećem kolektivnom ugovoru. Njihov stari ugovor ističe 30. juna.

Vozači školskih autobusa u Njujorku rade za privatne kompanije na osnovu ugovora koje sklapaju sa gradom. Gradonačelnik Majkl Blumberg tvrdi da sudska presuda iz 2011. zabranjuje gradu da u nove ugovore uvrsti očuvanje postojećih radnih mesta.

Grad Njujork sada nudi besplatne kartice za prevoz djacima pogodjenim štrajkom. Inače, većina od 1,1 milion njujorških djaka pešači do škole ili koristi javni prevoz.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE