nedelja, 07. februar 2016

Balkan

Nikolić o ulozi srpskih stranaka u Crnoj Gori

Predsednik Srbije poručio je političkim predstavnicima Srba u Crnoj Gori da treba da udju u vlast jer će se tako lakše boriti protiv korupcije.

Predsednici Srbije i Crne Gore, Tomislav Nikolić i Filip Vujanović, na aerodoromu Golubovci 18. januara 2013.
Predsednici Srbije i Crne Gore, Tomislav Nikolić i Filip Vujanović, na aerodoromu Golubovci 18. januara 2013.
Nebojša Redžić
U sijenci jučerašnje posjete predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Crnoj Gori, prilikom koje se razgovoralo o unapređenju odnosa dvije države, ostala je Nikolićeva poruka predstavnicima srpske nacionalne zajednice u Crnoj Gori da treba da prestanu da budu opozicija i da konačno uđu u vlast.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić kazao je da bi politički predstavnici Srba u Crnoj Gori trebalo da uđu u vlast koju smatraju mafijaškom jer bi se sa te pozicije mogli uspješnije boriti protiv kriminala.

“Onaj ko misli da je vlast takva, treba da uđe u vlast, preuzme funkciju i sa te pozicije u javnosti ozbiljno razgovara o saznanjima do kojih je došao”, kazao je Nikolić nakon zvaničnog sastanka sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

Nikolić je pojasnio i da je njegova stranka dok je bila u opoziciji smatrala da Srbija ima mafijašku vlast, ali da tada nijesu mogli ništa da preduzmu u borbi protiv korupcije.

“Zato, upravo imajući u vidu borbu protiv kriminala Srbi u Crnoj Gori treba da uđu u vlast. Ja sam znao koliko mafijaša ima u Srbiji, ali dok nisam postavio Aleksandra Vučića na mjesto sa koga to može da se utvrdi, nisam mogao nikoga da optužim i da odlučujem o tome šta će da se dešava sa njima”.

Nikolić je to kazao odgovarajući na pitanje da li je njegova izjava da Srbi u Crnoj Gori treba da prestanu da budu opozicija u svojoj zemlji neki oblik miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Predsednika Nikolića juče, kasno popodne, dočekao je Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije. Tom prilikom, na sastanku kome su prisustvovali i predstavnici Matice srpske, Nikolić je predstavnicima Srba pojasnio svoje stavove koji su rezultirali čak i njegovom izjavom da očekuje koaliciju Đukanovićevog DPS-a i Mandićeve Nove srpske demokratije.
 
Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić saglasan je da odnosi Srbije i Crne Gore moraju biti mnogo bolji:
 
‘’Da se neke mržnje i mraze iz prošlosti zaborave i da se traže novi putevi i novi odnosi koji će biti na korist građana i Crne Gore i Srbije. Mi smo politička organizacija koja djeluje u Crnoj Gori i mi bi željeli da od odnosa koji će se mijenjati i biti sve bolji, korist imaju i građani Crne Gore i Srbije’’
 
Mandić je, povodom Nikolićeve želje da Srbi uđu u vlast u Crnoj Gori, istakao da se njegova stranka bori za vlast i da očekuje da će tu vlast osvojiti na izborima.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE