četvrtak, 17. april 2014

Balkan

Nikolić o ulozi srpskih stranaka u Crnoj Gori

Predsednik Srbije poručio je političkim predstavnicima Srba u Crnoj Gori da treba da udju u vlast jer će se tako lakše boriti protiv korupcije.

Predsednici Srbije i Crne Gore, Tomislav Nikolić i Filip Vujanović, na aerodoromu Golubovci 18. januara 2013.
Predsednici Srbije i Crne Gore, Tomislav Nikolić i Filip Vujanović, na aerodoromu Golubovci 18. januara 2013.
Veličina slova - +
Nebojša Redžić
U sijenci jučerašnje posjete predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Crnoj Gori, prilikom koje se razgovoralo o unapređenju odnosa dvije države, ostala je Nikolićeva poruka predstavnicima srpske nacionalne zajednice u Crnoj Gori da treba da prestanu da budu opozicija i da konačno uđu u vlast.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić kazao je da bi politički predstavnici Srba u Crnoj Gori trebalo da uđu u vlast koju smatraju mafijaškom jer bi se sa te pozicije mogli uspješnije boriti protiv kriminala.

“Onaj ko misli da je vlast takva, treba da uđe u vlast, preuzme funkciju i sa te pozicije u javnosti ozbiljno razgovara o saznanjima do kojih je došao”, kazao je Nikolić nakon zvaničnog sastanka sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

Nikolić je pojasnio i da je njegova stranka dok je bila u opoziciji smatrala da Srbija ima mafijašku vlast, ali da tada nijesu mogli ništa da preduzmu u borbi protiv korupcije.

“Zato, upravo imajući u vidu borbu protiv kriminala Srbi u Crnoj Gori treba da uđu u vlast. Ja sam znao koliko mafijaša ima u Srbiji, ali dok nisam postavio Aleksandra Vučića na mjesto sa koga to može da se utvrdi, nisam mogao nikoga da optužim i da odlučujem o tome šta će da se dešava sa njima”.

Nikolić je to kazao odgovarajući na pitanje da li je njegova izjava da Srbi u Crnoj Gori treba da prestanu da budu opozicija u svojoj zemlji neki oblik miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Predsednika Nikolića juče, kasno popodne, dočekao je Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije. Tom prilikom, na sastanku kome su prisustvovali i predstavnici Matice srpske, Nikolić je predstavnicima Srba pojasnio svoje stavove koji su rezultirali čak i njegovom izjavom da očekuje koaliciju Đukanovićevog DPS-a i Mandićeve Nove srpske demokratije.
 
Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić saglasan je da odnosi Srbije i Crne Gore moraju biti mnogo bolji:
 
‘’Da se neke mržnje i mraze iz prošlosti zaborave i da se traže novi putevi i novi odnosi koji će biti na korist građana i Crne Gore i Srbije. Mi smo politička organizacija koja djeluje u Crnoj Gori i mi bi željeli da od odnosa koji će se mijenjati i biti sve bolji, korist imaju i građani Crne Gore i Srbije’’
 
Mandić je, povodom Nikolićeve želje da Srbi uđu u vlast u Crnoj Gori, istakao da se njegova stranka bori za vlast i da očekuje da će tu vlast osvojiti na izborima.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
16.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...