subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Nestle umešana u skandal sa konjskim mesom

Kompanija Nestle juče je saopštila da je otkrila više od jednog procenta konjskog mesa u dva proizvoda

Kompanija Nestle pronašla konjsko meso u nekim svojim proizvodimaKompanija Nestle pronašla konjsko meso u nekim svojim proizvodima
x
Kompanija Nestle pronašla konjsko meso u nekim svojim proizvodima
Kompanija Nestle pronašla konjsko meso u nekim svojim proizvodima
Glas Amerike
Najveći svetski proizvodjač hrane, komapnija Nestle, povukla je gotove obroke špageta sa junetinom iz prodavnica u Italiji i Španiji, navodeći da je DNK testovima otkriveno prisustvo konjskog mesa.

Ista kompanija je juče saopštila da je otkrila više od jednog procenta konjskog mesa u dva proizvoda. Nestle je takođe povukla iz prodaje smrznute proizvode od mesa prodavane firmama za pripremu gotovih obroka u Francuskoj.

Takodje juče, nemački lanac diskont prodavnica Lidl povukao je prozivode iz samoposluga u Finskoj i Švedskoj pošto su testovi potvrdili prisustvo konjskog mesa.

Skandal u vezi sa konjskim mesom izbio je ranije ove godine u Birtaniji kada je meso konjskog porekla pronadjeno u smrznutim obrocima lazanje koje je prodavo švedski gigant smrznute hrane Findus. Te obroke proizvela je francuska prehrambena kompanija Kogel, sa mesom koje je uglavnom dostavljao francuski preradjivač mesa Spangero.

Niko ne tvrdi da postoje zdravstveni rizici od konzumiranja konjskog mesa, ali je ova prevara poljuljala poverenje potrošača širom Evrope.

Švedska kompanija Findus je saopštila da će podneti tužbu u Francuskoj protiv francuskog preradjivača mesa i proizvodjača gotovih obroka.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE