utorak, 09. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Egipat: Poginulo najmanje 27 osoba

Sud izrekao smrtnu kaznu 21 osobi odgovornoj za nerede na fudbalskoj utakmici u Port Saidu prošle godine, rođaci osuđenih napali policajce ispred zatvora

Navijači fudblaskog kluba Al Ahli slave posle izricanja smrtne presude odgovornim za nerede u Port Saidu prošle godine
Navijači fudblaskog kluba Al Ahli slave posle izricanja smrtne presude odgovornim za nerede u Port Saidu prošle godine
Glas Amerike
Egipatski zvaničnici saopštili su da je najmanje 27 ljudi stradalo ispred zatvora u Port Saidu, posle objavljivanja smrtnih presuda za najsmrtonosnije nerede na fudblaskoj utakmici u istoriji te zemlje.

Rodbina osuđenih na smrt i policajci koji čuvaju zatvor u kome se osuđenici nalaze sukobili su se, pošto je ranije tokom dana sud u Kairu izrekao smrtnu presudu za 21 osobu, optuženu da su učestvovali u neredima na fudbalskoj utakmici u Port Saidu, u kojima je stradalo 74 ljudi.

Rođaci poginulih u sudnici plakali su posle izricanja presude i uzvikivali "Bog je veliki", dok je sudija pročitao imena svih osuđenih.

Presude za ostalih 52 optuženih biće objavljene 9. marta, a onda prema običaju u Egiptu, smrtne presude biće poslate na odobrenja vrhovnom verskom lideru Velikom muftiji.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
08.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE