četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno

Rasmusen: Razmotrićemo zahtev Turske

Rasmusen je međutim istakao da NATO još nije dobio zvaničan zahtev Ankare o raspoređivanju raketa"patriot" na granici sa Sirijom

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen odgovara na pitanja novinara u Briselu, 19. novembar 2012.Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen odgovara na pitanja novinara u Briselu, 19. novembar 2012.
x
Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen odgovara na pitanja novinara u Briselu, 19. novembar 2012.
Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen odgovara na pitanja novinara u Briselu, 19. novembar 2012.
Veličina slova - +
Glas Amerike
Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen rekao je da bi alijansa razmotrila zahtev Turske da duž granice te zemlje sa Sirijom razmesti rakete "patriot". 

Rasmusen je danas istakao da Severnoatlantska organizacija nije još dobila zvaničan zahtev Ankare, ali je dodao da će, ako ga bude, biti ozbiljno razmotren. "Ukoliko dobijemo zvaničan zahtev Turske za obezbeđivanje tako efikasne odbrane i zaštite, on će biti hitno razmotren", poručio je generalni sekretar NATO-a.

Takođe je naglasio da NATO ima spremne planove za odbranu Turske, ukoliko to bude potrebno, ali da ne planira da uspostavi zonu zabrane letenja, uz podršku raketa "patriot". Rasmusen je rekao da bi njihovo eventualno raspoređivanje bila isključivo odbrambena mera za zaštitu Turske.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...