sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Vojnici u Avganistanu i nakon 2014?

Na sastanku NATO-a u Briselu raspravljano o mogućnosti da posle povlačenja u Avganistanu ostane određen broj američkih i NATO vojnika.

Avganistanske i međunarodne snageAvganistanske i međunarodne snage
x
Avganistanske i međunarodne snage
Avganistanske i međunarodne snage
Glas Amerike
Američki sekretar za odbranu Lion Paneta rekao je da je na današnjem sastanku NATO-a u Briselu raspravljano o mogućnosti da, posle povlačenja 2014., u Avganistanu ostane određen broj američkih i NATO vojnika.

Paneta je dodao da je razmatrano više opcija o vojnom prisustvu u toj zemlji nakon isteka predviđenog roka. Portparol Pentagona Džordž Litl istakao je da su zvaničnici Alijanse razgovorali o tome da posle 2014, kada bi avganistanske snage trebalo da preuzmu kontrolu nad bezbednošću zemlje, ostane 8 do 12 hiljada vojnika. Litl je rekao da predsednik Barak Obama nije doneo odluku o obimu američkih snaga posle povlačenja.

Nemački ministar odbrane Tomas de Mezijer prethodno je rekao da je Paneta u Briselu najavio da će samo Sjedinjene Države u Avganistanu zadržati 8 do 12 hiljada vojnika. Litl je međutim kasnije istakao da je reč o ukupnom obimu NATO snaga, a ne samo o američkom učešću. Obama je u nedavnom govoru o Stanju unije saopštio da će se oko polovine američkih snaga koje služe u Avganistanu, oko 34 hiljade, vratiti kući za godinu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE