sreda, 23. april 2014

Aktuelno

Vojnici u Avganistanu i nakon 2014?

Na sastanku NATO-a u Briselu raspravljano o mogućnosti da posle povlačenja u Avganistanu ostane određen broj američkih i NATO vojnika.

Avganistanske i međunarodne snageAvganistanske i međunarodne snage
x
Avganistanske i međunarodne snage
Avganistanske i međunarodne snage
Veličina slova - +
Glas Amerike
Američki sekretar za odbranu Lion Paneta rekao je da je na današnjem sastanku NATO-a u Briselu raspravljano o mogućnosti da, posle povlačenja 2014., u Avganistanu ostane određen broj američkih i NATO vojnika.

Paneta je dodao da je razmatrano više opcija o vojnom prisustvu u toj zemlji nakon isteka predviđenog roka. Portparol Pentagona Džordž Litl istakao je da su zvaničnici Alijanse razgovorali o tome da posle 2014, kada bi avganistanske snage trebalo da preuzmu kontrolu nad bezbednošću zemlje, ostane 8 do 12 hiljada vojnika. Litl je rekao da predsednik Barak Obama nije doneo odluku o obimu američkih snaga posle povlačenja.

Nemački ministar odbrane Tomas de Mezijer prethodno je rekao da je Paneta u Briselu najavio da će samo Sjedinjene Države u Avganistanu zadržati 8 do 12 hiljada vojnika. Litl je međutim kasnije istakao da je reč o ukupnom obimu NATO snaga, a ne samo o američkom učešću. Obama je u nedavnom govoru o Stanju unije saopštio da će se oko polovine američkih snaga koje služe u Avganistanu, oko 34 hiljade, vratiti kući za godinu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
22.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...