ponedeljak, 21. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Napad na iranske disidente u Iraku

Kamp "Sloboda" u kojem su smešteni pripadnici organizacije Modžahedin-e Kalk zasut projektilima, poginulo najmanje pet osoba

Pripadnice organizacije Mudžahedin-e Kalk  u izbegličkom kampu "Sloboda"
Pripadnice organizacije Mudžahedin-e Kalk u izbegličkom kampu "Sloboda"
Veličina slova - +
Glas Amerike
Zvaničnici u Iraku tvrde da je najmanje pet osoba stradalo, dok je više od 40 povređeno, kada su nepoznati napadači ispalili projektile na kamp u kojem su smešteni iranski disidenti.

Niko još nije preuzeo odgovornost za napad na lokaciju poznatu po imenu kamp "Sloboda" koji se nalazi u blizini Bagdada, i u kome su smešteni pripadnici grupe Modžahedin-e Kalk.

Ta organizacija osnovana je šezdesetih godina 20. veka s ciljem da se usprotivi vladavini Šaha, koji je imao podršku SAD, ali je posle Islamske revolucije 1979. krenula u oružani sukob sa novim rukovodstvom zemlje.

Modžahedin-e Kalk se nekad nalazila na listi terorističkih organizacija SAD, Velike Britanije i Evropske unije, ali više ne.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
20.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...