petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Napad na iranske disidente u Iraku

Kamp "Sloboda" u kojem su smešteni pripadnici organizacije Modžahedin-e Kalk zasut projektilima, poginulo najmanje pet osoba

Pripadnice organizacije Mudžahedin-e Kalk  u izbegličkom kampu "Sloboda"
Pripadnice organizacije Mudžahedin-e Kalk u izbegličkom kampu "Sloboda"
Glas Amerike
Zvaničnici u Iraku tvrde da je najmanje pet osoba stradalo, dok je više od 40 povređeno, kada su nepoznati napadači ispalili projektile na kamp u kojem su smešteni iranski disidenti.

Niko još nije preuzeo odgovornost za napad na lokaciju poznatu po imenu kamp "Sloboda" koji se nalazi u blizini Bagdada, i u kome su smešteni pripadnici grupe Modžahedin-e Kalk.

Ta organizacija osnovana je šezdesetih godina 20. veka s ciljem da se usprotivi vladavini Šaha, koji je imao podršku SAD, ali je posle Islamske revolucije 1979. krenula u oružani sukob sa novim rukovodstvom zemlje.

Modžahedin-e Kalk se nekad nalazila na listi terorističkih organizacija SAD, Velike Britanije i Evropske unije, ali više ne.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE