subota, 06. februar 2016

Aktuelno

Istraga železničke nesreće u Crnoj Gori

Još nisu poznati detalji teške željezničke nesreće koja se sinoć dogodila u blizini Mojkovca, a u kojoj su dvije osobe poginule, dok je 45 povređeno

x
Nebojša Redžić
Očekuje se da policija saopšti ishod istrage i razloge zbog kojih su u tunelu izvođeni radovi u momentu kada je naišao putnički voz

U blizini Mojkovca, danas je izvedena akcija u kojoj su izvučena tijela dvojice stradalih radnika novosadske firme "Zgop" Ranko Kašiković (53) i Goran Gavrić (55). Oni su poginuli u teškoj željezničkoj nesreći koja se dogodila sinoć, kada je došlo do sudara voza i željezničke drezine u tunelu između Mojkovca i Bijelog Polja.

Tom prilikom, 45 putnika zbrinuto je u bjelopoljskoj i beranskoj bolnici. Sedam putnika je zadržano, dok su ostali otpušteni na kućno liječenje. Stanje troje najteže povrijeđenih je stabilno, saopšteno je iz bjelopoljske bolnice.

Lokalni voz Bar - Bijelo Polje, u tunelu broj 161 - Mojkovac Žari, naletio je na građevinsku mašinu novosadske firme "Zgop" koja na tom dijelu izvodi radove na sređivanju pruge. Potvrđeno je da je na izlaznom signalu voz dobio slobodan prolaz odnosno zeleno svijetlo, a potom se sudario sa radnom mašinom angažovanom za radove na željezničkoj infrastrukturi na remontu pruge.

Izvršni direktor Željezničkog prevoza Milojica Zindović, kazao je da čelnike Željezničke infrastrukture treba pitati otkud mašina na pruzi. On je rekao da je voz iz Mojkovca krenuo nakon što je ispoštovana kompletna procedura. Saobraćaj na pruzi između Bijelog Polja i Podgorice i dalje je u prekidu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE