utorak, 01. decembar 2015

Aktuelno

Crna Gora: Nema postupka protiv Miškovića

Ministar pravde, Duško Marković pozdravio je akciju pravosudnih organa Srbije u borbi protiv kriminala i korupcije, kao regionalnog i nacionalnog cilja.

Vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković (arhivski snimak)Vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković (arhivski snimak)
x
Vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković (arhivski snimak)
Vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković (arhivski snimak)
Nebojša Redžić
Crnogorsko Tužilaštvo nema pokrenut postupak protiv vlasnika Delta holdinga, Miroslava Miškovića, saopštila je vrhovni državni tužilac, Ranka Čarapić i dodala da će ta institucija reagovati ukoliko bude potrebe.

Iako je Miroslav Mišković imao razgranate poslove u Crnoj Gori, vrhovno državno tužilaštvo nije pokrenulo nikakav postupak protiv vlasnika jednog od najpopularnjih objekata u Crnoj Gori-Delta City-ja:

“Nemamo podatke koji bi nam u ovom trenutku nametnuli potrebu da nešto u tom smislu provjeravamo. Tužilaštvo će, ukoliko se takva potreba pokaže, reagovati kao što to čini uvijek u sličnim situacijama’’.

Ministar pravde, Duško Marković pozdravio je akciju pravosudnih organa Srbije u borbi protiv kriminala i korupcije, kao regionalnog i nacionalnog cilja.

“Ne mogu da komentarišem sam slučaj, kao što znate on je u fazi izviđaja. Neodgovorno i neprofesionalno bi bilo od mene da komentarišem”, saopštio je Marković.

On je kazao i da od dokaza zavisi da li je bilo korupcije, kao i da je nemoguće praviti paralelu između nijednog događaja, a posebno ne regionalno. Mišković je poslovanje u Crnoj Gori počeo 2007. godine, kada je sa Telekomom Srbija osnovao trećeg operatera mobilne telefonije M:tel Crna Gora, a godinu kasnije otvorio je najveći šoping mol u Crnoj Gori.

Mišković je prilikom otvaranja „Delta sitija“ rekao da je Crna Gora država koja je otvorena za investitore i tada najavio i ulaganja u poljoprivredu. Danas su njegovi poslovi u Crnoj Gori mnogo manji, jer je u međuvremenu prodao udio u M:telu, lanac marketa Maxi i vlasništvo u kompaniji Plodovi Crne Gore. Osim najvećeg šoping mola u Crnoj Gori, Delta City, trenutno je prisutan kroz dio vlasništva u osiguravajućoj kući Delta Generali osiguranje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
30.11.2015
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE