Linkovi

Ruski embargo i za proizvode iz CG


Ruski premijer Dmitrij Medvedev
Ruski premijer Dmitrij Medvedev

Crnogorska Vlada saopštila je da žali zbog današnje odluke Vlade Ruske Federacije da i Crnu Goru svrsta među države za koje se uvodi zabrana uvoza poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane

Rezolucija o proširenju ruskog prehrambenog embargo i na Crnu Goru, zatekla je Vladine zvaničnike na kolektivnom godišnjem odmoru. Reagovao je jedino Vladin biro za odnose sa javnošću uvjerenjem da će razlozi koji su doveli do restriktivnih mjera, biti riješeni u najskorije vrijeme

Crnogorska Vlada žali zbog današnje odluke Vlade Ruske Federacije da i Crnu Goru svrsta među države za koje se uvodi zabrana uvoza poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane. U ovom momentu Vlada Crne Gore ne raspolaže sa listom proizvoda na koje se današnja odluka odnosi, saopšteno je iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

"Vlada Crne Gore ostaje opredijeljena da sa Ruskom Federacijom održava politički dijalog i gradi sadržajne odnose u svim oblastima od obostranog interesa, aktivno se zalažući da razlozi koji doveli do uvođenja restriktivnih mjera od strane Evropske unije, kojima se pridružila i Crna Gora kao zemlja kandidat za članstvo u EU, budu riješeni u najskorije vrijeme", navodi se u saopštenju.

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev potpisao je danas rezoluciju o proširenju prehrambenog embarga na Albaniju, Crnu Goru, Island i Lihtenštajn, a uvedeni su i posebni uslovi za Ukrajinu.

Zabrana uvoza prehrambenih proizvoda je proširena, kako objašnjava agencija Interfaks, na zemlje izvan Evropske unije koje su podržale zapadne sankcije protiv Rusije.

XS
SM
MD
LG