subota, 06. februar 2016

Aktuelno

Vujanović o predsedničkoj kandidaturi

Predsednik Crne Gore ni danas nije želio da kaže da li će ponovo da se kandiduje za predsjednika, navodeći da treba sačekati koga će DPS odrediti

Predsjednik Crne Gore Filip VujanovićPredsjednik Crne Gore Filip Vujanović
x
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović
Nebojša Redžić
Crnu Goru u narednoj godini očekuju predsjednički izbori. Aktuelni predsjednik Filip Vujanović ne zna hoće li opet biti kandidat, ali smatra da bi lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić, trebalo da objasni javnosti, kako to, kao nosilac liste tog saveza i poslanik, želi da nastupi kao nezavisni kandidat.

Lekić je ranije kazao da će, ako odluči da se kandiduje za predsjednika Crne Gore, biti nezavisni kandidat jer, kako je pojasnio, predsjednika države ne biraju partije nego građani. Vujanović je novinarimana na pitanje kako komentariše tu Lekićevu najavu, kazao da je to stvar njegovog opredjeljenja, i da je sigurno imao razloge za to.

"Izvjesno je da će se očekivati objašnjenje kako lider jednog fronta, poslanik i nosilac liste postaje nezavisan, ali računam da će on to objasniti javnosti, jer vjerujem da će to biti prvo interesovanje na takvu odluku", naveo je Vujanović.

On ni danas nije želio da kaže da li će se ponovo kandidovati za predsjednika države.

"Sačekajmo još par sedmica, vidjećemo koga će Demokratska partija socijalista odrediti, kakav će dogovor napraviti sa koalicionim partnerima", rekao je Vujanović.

No, dileme u vezi sa Vujanovićevom još nijesu razjašnjene. Naime, predsjednik po Ustavu ima pravo na dva mandata. Vujanoviću jeste u toku drugi mandat, ali je prvi put na fukciju izabran u vrijeme dok je Crna Gora bila u sastavu državne zajednice, pa neki pravnici misle da ima pravo na još jedan izbor. Vujanović je danas prisustvovao svečanosti povodom 19. decembra - praznika Glavnog grada Crne Gore.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE