sreda, 04. maj 2016

Balkan

File: Podgorica da predano nastavi reforme

Elvir Bucalo
Danas se evropski komesar za proširenje, Štefan File, po prvi put susreo sa novim šefom crnofgorske diplomatije, Nebojšom Kaludjerovićem. Tema susreta je bio proces pregovora o evropskom članstvu, koji je započeo posljednjeg dana juna ove godine...
 
"Otvaranje pregovora je bilo jasno prepoznavanje impresivnog napretka kakav je u reformama načinila Crna Gora", rekao je ovom prilikom komesar Fule, oppozoravajući da je riječ o izuzetno zahtjevnom procesu, koji od Crne Gore traži da nastavi puitem vlastitog evropskog opredjeljenja.

Riječ je o reformama ustava, jačanju sudstva i njegovoj nezavisnosti, neizbježnoj borbi porotiv organizpovanog kriminala i korupcije, pitanjima koja su, svako za sebe, iznimno važna za budućnost crnogorskog napretka prema evropskim institucijama.
 
Važno je sada zadržati dinamiku cjelokupnopg procesa, složili su se učesnici današnjeg sastanka u Evropskoj komisiji, što će, vjeruje komesar File, dovesti Crnu Goru bliže EU, ali i podvući ozbiljnost procesa proširenja, što će biti od koristi za cijeli region.
 
Danas je razgovarano i o parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, čije održavanje je predvidjeno za 14. oktobar. S tim u vezi, komesar File je pozvao crnogorsku stranu da ostane fokusirana na evropsku agendu zemlje i nastavak reformi od kojih će konačnu korist imati stanovnici Crne Gore.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE