sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Sudska opomena Amfilohiju za govor mržnje

Tužilaštvo je sumnjičilo Amfilohija da je u besjedama na Badnje veče prošle godine prokleo svakog ko hoće da sruši metalnu crkvu na planini Rumiji, kod Bara

Poglavar SPC u Crnoj Gori, Amfilohije, ispred suda u Podgorici, 23. jun 2011Poglavar SPC u Crnoj Gori, Amfilohije, ispred suda u Podgorici, 23. jun 2011
x
Poglavar SPC u Crnoj Gori, Amfilohije, ispred suda u Podgorici, 23. jun 2011
Poglavar SPC u Crnoj Gori, Amfilohije, ispred suda u Podgorici, 23. jun 2011
Nebojša Redžić
Podgorički Sud za prekršaje izrekao je danas sudsku opomenu mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, zbog govora mržnje. Suđenje mitropolitu SPC u Crnoj Gori trajalo je gotovo dvije godine.

Sudija Larisa Begović kazala je da se nije odlučila za zatvorsku ili novčanu kaznu, već za sudsku opomenu, jer smatra da će se sudskom opomenom postići svrha kažnjavanja.

Tužilaštvo je sumnjičilo Amfilohija da je u besjedama na Badnje veče prošle godine prokleo svakog ko hoće da sruši metalnu crkvu na planini Rumiji, kod Bara. Amfilohije se tereti i zbog riječi da samo ‘pasja i lažna vjera" može reći da treba rušiti crkvu na Rumiji.

Amfilohije nije prisustvovao današnjem pretresu, a njegov advokat Vojislav Đurišić napustio je suđenje jer, kako je ocijenio, postupak nije bio zakonit ni fer. On je novinarima najavio da će se žaliti na sudsku presudu.

Đurišić je prethodno tražio prekid suđenja jer je, kako je naveo, izmijenjen optužni akt i nije bilo uslova ni za javnost suđenja. Sud je odbacio taj zahtjev i onaj koji se odnosio na izuzeće predmetnog sudije i predsjednika Vijeća za sudske prekršaje Zorana Živkovića.

Zamjenik višeg tužioca Veljko Rutović rekao je da optužni akt nije suštinski izmijenjen, već je samo došlo do preciziranja određenih detalja, zbog čega je bio neosnovan zahtjev Đurišića za odlaganje suđenja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE