nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Odlični odnosi Podgorice i Sarajeva

Između Crne Gore i Bosne i Hercegovina nema teških i otvorenih pitanja, naglasio u Podgorici predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda

Predsjedavajući Vijeća ministara BIH Vjekoslav Bevanda i crnogorski premijer Milo Đukanović na konferenciji za novinare u PodgoriciPredsjedavajući Vijeća ministara BIH Vjekoslav Bevanda i crnogorski premijer Milo Đukanović na konferenciji za novinare u Podgorici
x
Predsjedavajući Vijeća ministara BIH Vjekoslav Bevanda i crnogorski premijer Milo Đukanović na konferenciji za novinare u Podgorici
Predsjedavajući Vijeća ministara BIH Vjekoslav Bevanda i crnogorski premijer Milo Đukanović na konferenciji za novinare u Podgorici
Nebojša Redžić
Predsjedavajući Vijeća ministara BIH Vjekoslav Bevanda posjetio je danas Podgoricu i sa svojim domaćinom, premijerom Milom Đukanovićem konstatovao da Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju odlične odnose.

Između Crne Gore i BiH ostoji samo jedna nedefinisana granična tačka, za koju se očekuje da će biti brzo riješena, saopštio je Bevanda nakon razgovora sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem i dodao da između dvije države nema teških i otvorenih pitanja.

"Postoji samo jedna nedefinisana granična tačka, za koju očekujem da će se brzo riješiti, kako bi se potpisao Sporazum o granicama", kazao je Bevanda na konferenciji za novinare.

Bevanda je kazao da Crna Gora i BiH mogu sarađivati kroz prekogranične projekte koji se odnose na evroatlantske integracije. Sagovornici su saglasni da zvanična Podgorica i Sarajevo imaju iste spoljnopolitičke prioritete:

"Kada sam prvi put otišao u Brisel jer je jedan od prioriteta bio početak rješavanja velikog zastoja koji je imala BiH na evropskom putu, rekli su nam i preporučili da Crnu Goru uzmemo kao prijatelja koga treba koristiti jer je u kratkom vremenu-za šest godina- napravila divovske korake u pridruživanju EU", rekao je Bevanda.

Upitan kako Crna Gora može pomoći BiH u evrointegracijama, Đukanović je kazao da Vlada želi da pomogne svim državama regiona koje žele da uđu u Evropsku uniju.

"Crna Gora je uz Hrvatsku lider u regionu u tim procesima,a to smo postigli zahvaljući ozbiljnom posvećenošću svih institucija, Vlade, parlamenta i svih segmenata društva", rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, Vlada ima interes da pomogne stabilnost regiona, koja će se ostvariti kroz evropske i evroatlantske integracije.

"Crna Gora je uspjela da nadoknadi zaostatak od deset godina u evrointegracijama i spremna je da podijeli svoja iskustva, kao što smo i korisitili dobra iskustva drugih država", naveo je Đukanović.

Crnogorski premijer Milo Đukanović je naveo da je sastanak bio prilika da se napravi rezime u odnosima i da se konstatuje da su odnosi  izuzetno kvalitetni, kao i da nema nijedne oblasti u kojoj dvije države nemaju izuzetnu saradnju.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE