Linkovi

Saslušani osumnjičeni za napad na Softića


Novinar "Vijesti" Tufik Softić
Novinar "Vijesti" Tufik Softić

Beranci Vladimir Labudović i Ivan Asanović, koji su uhapšeni zbog sumnje da su pokušali da ubiju novinara Tufika Softića, pušteni su na slobodu nakon saslušanja

Dvojica Beranaca uhapšeni su jutros u Budvi, zbog osnovane sumnje da su 2007. godine pokušali da ubiju novinara Tufika Softića. Nakon saslušanja kod tužioca Rifata Hadrovića, Beranci Vladimir Labudović i Ivan Asanović, osumnjičeni za napad na Tufika Softića, novinara "Vijesti", pušteni su na slobodu.

Labudović i Asanović su uhapšeni u Budvi jutros oko dva sata, zbog sumnje da su 2007. godine pokušali da ubiju Softića. Njihovo hapšenje uslijedilo je na zahtjev višeg državnog tužioca.

Hapšenje Labudovića i Asanovića izvedeno je nakon što je tužilaštvo uspjelo da dođe do svjedoka koji je prije 15-ak dana u iskazu detaljno ispričao ko je naredio i koliko je platio da se pretuče Softić.

"Vijesti" u policiji saznaju da je Beranac Draško Vuković ključni svjedok tužilaštva na čijem se priznanju zasniva istraga protiv osumnjičenih.

Tužilaštvo prema istim informacijama ima saznanja i ko je nalogodavac, koji je u procesu za operaciju "Balkanski ratnik" osuđen na 10 godina robije i trenutno izležava kaznu u Sremskoj Mitrovici.

Ministar policije Raško Konjević zadovoljan je zbog hapšenja počinilaca ovog gnusnog akta. Očekuje da će slučaj biti procesuiran i riješen na Sudu, shodno kvalifikaciji krivičnog djela od strane tužioca.

Tužilac je prije 10-ak dana prekvalifikovao krivično djelo pa je na osnovu novog mišljenja vještaka medicinske struke utvrdio da je riječ o pokušaju ubistva, a ne o teškim tjelesnim poveredama, kako se predmet godina zavodio u policijskim dokumentima.

Novinar Tufik Softić ocijenio je da su Vladimir Labudović i Ivan Asanović uhapšeni nakon izjava svjedoka koji je dao informacije o nalogodavcima i počiniocima napada na njega, navodeći da očekuje da će biti pronađeni i materijalni dokazi kako bi slučaj bio u potpunosti riješen.

Softić je napadnut početkom novembra 2007. godine, na ulazu porodične kuće, kada su ga dva maskirana napadača udarali palicama po glavi, i nanijeli mu teške tjelesne povrede.

U Beranama se, kako je objasnio Softić, prije 15 dana pojavio svjedok koji je dao iscrpnu informaciju o tome šta se desilo 2007. Javnost sada iščekuje informaciju od tužioca zbog čega su dvojica uhapšenih i osumnjičenih za napad na Softića, pušteni na slobodu.

XS
SM
MD
LG