Linkovi

Priveden bivši menadžment CKB


Crnogorska komercijalna banka
Crnogorska komercijalna banka

Pet bivših članova menadžmenta Crnogorske komercijalne banke privedeni su zbog sumnje da su kompaniju oštetili za preko pet miliona eura

Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije uhapsili su pet bivših članova menadžmenta Crnogorske komercijalne banke, kojima je određen pritvor od 48 sati. Prijave protiv bivšeg menadžmenta podnijela je sadašnja uprava CKB-a, čiji je vlasnik mađarska OTP banka.

Pet bivših članova menadžmenta Crnogorske komercijalne banke privedeni su specijalnom tužiocu za organizovani kriminal zbog sumnje da su kompaniju oštetili za preko pet miliona EUR.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, oni su uhapšeni po nalogu Specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma. Policija je bivše čelnike CKB privela po nalogu Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da su počinili krivično djelo "zloupotreba ovlašćenja u privredi" u vezi sa njihovim radom u Crnogorskoj komercijalnoj banci.

Potražuje se bivši generalni direktor CKB-a, Milka Ljumović, koja je u Italiji na liječenju i koja je najavila je da će se staviti na raspolaganje Tužilaštvu čim se vrati kući. Iako iz opozicije optužuju Tužilaštvo za selektivnu pravdu, premijer Milo Đukanović nada se da će se, u slučaju privođenja bivših članova menadžmenta Crnogorske komercijalne banke, pokazati da su nadležni državni organi profesionalno radili svoj posao. On je kazao da je policija radila po nalogu Tužilaštva i ne zna šta će se u okviru toga pokazati u daljem razvoju događaja:

"Vidjećemo, u svakom slučaju radi se o funkcionisanju nadležnih državnih organa i ja se nadam da će se i ovog puta pokazati da su nadležni državni organi u Crnoj Gori odgovorno i profesionalno radili svoj posao", rekao je Đukanović.

Mediji su ranije pisali o milionskim prevarama čiji su akteri bili menadžeri i tadašnji suvlasnici CKB-a. Mađarski OTP kupio je u avgustu 2006. godine Crnogorsku komercijalnu banku za 105 miliona eura. Početkom septembra ove godine, objavljeno je da je sadašnji menadžment banke podnio prijave usljed sumnje na različite ranije počinjene zloupotrebe protiv bivših čelnika banke.
XS
SM
MD
LG