Linkovi

Uhapšen bivši predsednik opštine Bar


Hapšenje bivšeg predsednika barske opštine Žarka Pavićevića (rtcg.me)
Hapšenje bivšeg predsednika barske opštine Žarka Pavićevića (rtcg.me)

Bivši predsednik opštine Bar Žarko Pavićević uhapšen zbog osnovane sumnje da je izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja

U Crnoj Gori, nastavljaju se akcije hapšenja visokih funkcionera primorskih opština. Bivši predsjednik opštine Bar Žarko Pavićević uhapšen je zbog sumnje da je izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Kako je saopšteno iz Kabineta Vrhovnog državnog tužilaštva, Pavićević je lišen slobode po nalogu specijalnog tužioca.

"Lišena je slobode i D. K. iz Bara, zbog osnovane sumnje da je izvršila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja i krivično djelo falsifikovanje službene isprave", kaže se u saopštenju.

Uz Pavićevića, navode mediji, uhapšena je i Danijela Krković, bivša direktorka Pavićevićeve firme Zavod za izgradnju Bara. U saopštenju tužilaštva se navodi da je Pavićević uhapšen zbog osnovane sumnje da je izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, dok je Krković uhapšena zbog osnovane sumnje da je izvršila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja i krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

Protiv Pavićevića, koji je član Glavnog odbora DPS-a, podnošeno je više krivičnih prijava. Najčešće je to činila NVO MANS koja je pozdravila je akciju Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju u kojoj je danas uhapšen Žarko Pavićević. U toj organizaciji očekuju da se tužilaštvo neće zaustaviti samo na procesuiranju bivšeg predsjednika Opštine Bar.

„Očekujemo da se Specijalno tužilaštvo neće zaustaviti na procesuranju samo Pavićevića, već da će istragom biti obuhvaćena i ostala lica iz njegove „mreže“ i istraženi svi poslovi u kojima je Pavićević učestvovao tokom svog mandata na čelu Opštine Bar, navodi se u saopštenju te organizacije.

XS
SM
MD
LG