četvrtak, 17. april 2014

Aktuelno / Amerika

NRA kritikuje Bajdena

Moćni lobi za zaštitu prava vlasnika vatrenog oružja izdao oštro saopštenje posle sastanka sa potpredsednikom SAD

Radnici hitne pomoći sprovode ranjenog učenika srednje škole u Taftu posle jučerašnje pucnjave
Radnici hitne pomoći sprovode ranjenog učenika srednje škole u Taftu posle jučerašnje pucnjave
Veličina slova - +
Glas Amerike
Nacionalna debata o kontroli posedovanja oružja postaje sve važnije pitanje posle jučerašnjeg novog incidenta u Kaliforniji, kada je šesnaestogodišnji učenik srednje škole naoružan sačmarom otvorio vatru u učionici i kritično ranio svog druga iz razreda.

Policija je saopštila da su nastavnik i još jedan pripadnik školske administracije u gradiću Taft, oko 200 kilometara severno od Los Anđelesa, ubedili naoružanog učenika da položi oružje i dozvoli učenicima da napuste učionicu.

Pre manje od mesec dana 20 dece i šest odraslih ubijeni su u osnovnoj školi u Konkektikatu, posle čega se u SAD povela intenzivna debata o kontroli posedovanja oružja.

Potpredsednik Džozef Bajden koji se nalazi na čelu radne grupe i priprema predlog za predsednika Obamu, juče se sastao sa predstavnicima moćnog lobija - Nacionalnog udruženja vlasnika vaternog oružja (NRA), posle čega je ta grupa izdala vrlo oštro saopštenje u kome navodi da je Bajden više zaintreresovan za ukidanje prava na nošenje oružja nego zaštitu učenika u školama. Bela kuća nije reagovala na to saopštenje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
16.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...