subota, 30. april 2016

Aktuelno / Amerika

NRA kritikuje Bajdena

Moćni lobi za zaštitu prava vlasnika vatrenog oružja izdao oštro saopštenje posle sastanka sa potpredsednikom SAD

Radnici hitne pomoći sprovode ranjenog učenika srednje škole u Taftu posle jučerašnje pucnjave
Radnici hitne pomoći sprovode ranjenog učenika srednje škole u Taftu posle jučerašnje pucnjave
Glas Amerike
Nacionalna debata o kontroli posedovanja oružja postaje sve važnije pitanje posle jučerašnjeg novog incidenta u Kaliforniji, kada je šesnaestogodišnji učenik srednje škole naoružan sačmarom otvorio vatru u učionici i kritično ranio svog druga iz razreda.

Policija je saopštila da su nastavnik i još jedan pripadnik školske administracije u gradiću Taft, oko 200 kilometara severno od Los Anđelesa, ubedili naoružanog učenika da položi oružje i dozvoli učenicima da napuste učionicu.

Pre manje od mesec dana 20 dece i šest odraslih ubijeni su u osnovnoj školi u Konkektikatu, posle čega se u SAD povela intenzivna debata o kontroli posedovanja oružja.

Potpredsednik Džozef Bajden koji se nalazi na čelu radne grupe i priprema predlog za predsednika Obamu, juče se sastao sa predstavnicima moćnog lobija - Nacionalnog udruženja vlasnika vaternog oružja (NRA), posle čega je ta grupa izdala vrlo oštro saopštenje u kome navodi da je Bajden više zaintreresovan za ukidanje prava na nošenje oružja nego zaštitu učenika u školama. Bela kuća nije reagovala na to saopštenje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE