nedelja, 01. maj 2016

Balkan

Mladić prebačen u bolnicu

Agencije prenose da život nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske nije ugrožen, ali da će ostati na ispitivanjima

Ratko Mladić prilikom prvog pojavljivanja pred sudijama Haškog tribunala, 3. juna 2011.
Ratko Mladić prilikom prvog pojavljivanja pred sudijama Haškog tribunala, 3. juna 2011.
Glas Amerike
General Ratko Mladić, kome je jutros usled visokog krvnog pritiska pozlilo tokom suđenja pred Haškim tribunalom, ostaće do daljnjeg u bolnici u Hagu kako bi bio podvrgnut dodatnim ispitivanjima, ali mu - kako prenose agencije - život nije ugrožen.

Mladić je prebačen u bolnicu pošto se, tokom jutrošnjeg zasedanja suda, požalio da mu je loše, dok je njegov branilac Branko Lukić unakrsno ispitivao drugog svedoka optužbe Dejvida Harlanda.

Pošto je sudija Alfons Ori prekinuo zasedanje, medicinska sestra je Mladiću izmerila krvni pritisak, a zvaničnici sudskog sekretarijata su potom organizovali njegovo prebacivanje u bolnicu.

Tribunal po pravilu ne objavljuje informacije o zdravstvenom stanju optuženih, koje se smatraju privatnim, ali je portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić, izjavila da se Mladiće nije osećao dobro i da je prebačen u bolnicu "iz predostrožnosti".
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE