utorak, 03. maj 2016

Balkan

Mladić vraćen u pritvorsku jedinicu

A bivši komandant vojske Republike Srpske Ratko Mladić vraćen je danas iz bolnice u pritvorsku jedinicu u Hagu, saopštila je portparolka Tribunala Nerma Jelačić.

"Mladić je vraćen u pritvorsku jedinicu pošto su medicinska ispitivanja potvrdila da nema poremećaja u njegovom zdravstvenom stanju i da nije potrebno lečenje”, navodi se u pisanoj izjavi predstavnice Tribunala i dodaje da nastavlja da važi prethodni nalaz da je Mladić sposoban da učestvuje u sudskom procesu.

Jelačić je saopštila da će se suđenje Mladiću nastaviti u ponedeljak u 10 sati, unakrsnim ispitivanjem svedoka optužbe bivšeg službenika za civilna pitanja i političkog savetnika UNPROFOR-a Dejvida Harlanda. Predsedavajući sudija Alfons Ori ranije danas je saopštio da će suđenje biti nastavljeno u ponedeljak, jer je potrebno da Mladić ostane u bolnici na ispitivanjima.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE