sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Meksiko: Potvrđena pobeda Nijeta

Posle prebrojanih više od 99 odsto glasačkih listića, Penja Nijeto ima oko sedam odsto više glasova od levičara Andresa Manuela Lopesa Obradora

Novoizabrani meksički predsednik Enrike Penja NijetoNovoizabrani meksički predsednik Enrike Penja Nijeto
x
Novoizabrani meksički predsednik Enrike Penja Nijeto
Novoizabrani meksički predsednik Enrike Penja Nijeto
Glas Amerike
Rezultati ponovljenog prebrojavanja glasova u Meksiku potvrdili su da je na predsedničkim izborima pobedio Enrike Penja Nijeto, ali njegov rival i dalje odbija da prizna rezultate zbog optužbi za prevaru.

Posle prebrojanih više od 99 odsto glasačkih listića, Penja Nijeto iz Institucionalne Revolucionarne Partije ima oko sedam odsto više glasova od levičara Andresa Manuela Lopesa Obradora.

Rezultati, koji uključuju ponovljeno prebrojavanje više od 50 odsto listića, uglavnom su nepromenjeni u odnosu na prethodne rezultate predsedničkih izbora održanih u nedelju. Ako budu potvrđeni, to će biti povratak na vlast partije koja je bila na čelu zemlje više od sedamdeset godina, do 2000.

Međutim, Lopez Obrador, koji je zahtevao prebrojavanje svih glasova, nastavlja da optužuje suprotnu stranu za kupovinu glasova i prinudu. pre šest godina, Lopes Obrador je zahtevao ponovno prebrojavanje listića pošto je izgubio trku sa aktuelnim predsednikom Felipeom Kalderonom za nešto više od pola procenta, ali je njegov zahtev odbijen, što je dovelo do višenedeljnih protesta njegovih pristalica u Meksiko Sitiju.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE