nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Medicina

14 žrtava gljivičnog meningitisa

Broj umrlih od retkog gljivičnog meningitisa, izazvanog kontaminiranim injekcijama steroida, povećao se na 14.

Snimak doza steroida povezanih sa izbijanjem  gljivičnog meningitisa.
Snimak doza steroida povezanih sa izbijanjem gljivičnog meningitisa.
Glas Amerike
Zdravstveni zvaničnici američke federalne vlade saopštili su da se broj umrlih od retkog gljivičnog meningitisa, izazvanog kontanminiranim injekcijama steroida, povećao na 14.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti saopštili su da je do sada potrvđeno 169 slučajeva te bolesti kao i da je identifikovano 90 odsto svih pacijenata koji su primili te injekcije.

Zvaničnici su rekli da je više od 50 doza steroida proizvedenih u farmaceutskoj kompaniji Nju Ingland kompaunding center u Masačusetsu testirano pozitivno na meningitis.

Oni su dodali da je pomenuta kompanija možda prekršila federalni zakon time što je proizvodila velike serije steroida i prodavala ih izvan te države. Pacijenti koji su oboleli od meningitisa bili su tretirani zbog bolova u leđima.

Zdravstveni stručnjaci kažu da nije poznato koliko ljudi će se zapravo razboleti jer inkubacija gljivičnog meningitisa traje i nekoliko meseci. Meningitis je oboljenje koje inficira opne koje štite mozak i kičmenu moždinu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE