Linkovi

Medvedev: Rusija može da izdrži nove sankcije


Ruski premijer Dmitrij Medvedev obraća se državnoj Dumi u Moskvi predstavljajući godišnji izveštaj o ekonomskim i društvenim prilikama, 22. aprila 2014.
Ruski premijer Dmitrij Medvedev obraća se državnoj Dumi u Moskvi predstavljajući godišnji izveštaj o ekonomskim i društvenim prilikama, 22. aprila 2014.

Ruski premijer Dmitri Medvedev poručio je članovima ruske Dume da zemlja može da podnese zapadne sankcije, uvedene zbog situacije u Ukrajini.

Ruski premijer Dmitri Medvedev poručio je zakonodavcima da zemlja može da podnese zapadne sankcije, uvedene zbog situacije u Ukrajini.

U govoru u ruskom parlamentu, koji je prenosila televizija, Medvedev je ukazao da neće dopustiti ruskim gradjanima da postanu taoci političkih igara i neprijateljskih akcija. Premijer je rekao da je uveren da će njegova vlada biti u stanju da svede na minimum posledice sankcija i da će delovati u skladu sa, kako je rekao, novim uslovima.

On je pružio uveravanja zakonodavcima da će ruske grane industrije koje se oslanjanju na podršku drugih tržišta dobiti tu podršku od vlade. Takodje je ukazao da Rusija nema planove da smanji trgovinu sa Evropskom unijom, ali je istakao da će zahvaljujući saradnji sa drugim tržištima Rusija moći da umanji svoj gubitak.

Sjedinjene Države su saopštile da su spremne da uvedu dodatne sankcije Rusiji ukoliko Moskva ne preduzme korake da ublaži zategnutost u istočnoj Ukrajini. Vašington i Evropska unija su već izvesnom broju ruskih funkcionera uveli zabranu putovanja i zamrzavanje imovine.
XS
SM
MD
LG