ponedeljak, 08. februar 2016

Aktuelno

Masakr u selu Velika Ivanča

Ljubiša Bogdanović (60) u selu Velika Ivanča ubio je na spavanju 13 meštana među kojima je i dvogodišnji dečak

Uviđaj masakra u selu Velika Ivanča
Uviđaj masakra u selu Velika Ivanča
Rade Ranković
Vest dana u Srbiji, ali i u svetu je stravičan zločin koji se jutros dogodio u selu Velika Ivanča kod Mladenovca - ratni veteran Ljubiša Bogdanović ubio je na spavanju 13 rođaka i komšija iz sela, a zatim pokušao i sebi da oduzme život.
         
Nezapamćen zločin dogodio se noćas u selu Velika Ivanča kod Mladenovca. Ljubiša Bogdanović ubio je 13 ljudi – šest muškaraca, šest žena i dvogodišnjeg dečaka, a potom pokušao da ubije suprugu i sebe. Ubica i njegova supruga su u kritičnom stanju u Urgentnom centru u Beogradu. Masakr u kome su stradale porodice Stekić, Despotović, Mijailović i Ješić se dogodio jutros između pola pet i pet:

"Nama je prvi podatak javila njegova supruga, koja se i sada bori za život u Urgentnom centru. Pretpostavka je da je najpre ubio sina, 1971. godište, pa onda je krenuo po kućama. Ubio je i svoju majku, pucao je svojoj ženi u glavu, i dalje po ovim kućama u okruženju. Tsu sve kuće njegove bliže rodbine", izjavio je direktor policije, Milorad Veljović.

Komšije, koje su izbegle masakr zbog dolaska policijske patrole, ističu da je ubica bio miran porodičan čovek i dobar sused kome bi svako otvorio vrata. Ljubiša Bogdanović, po tvrdnjama meštana Velike Ivanče ni sa kim u selu nije bio u svađi i ništa nije ukazivalo da je spreman na ovakav zločin.

"Zanemela sam. Da je to bio agresivan čovek, da je pio, da je bio ološ – pa da kažem nešto. To je bio domaćin čovek, dobar. Nemam reči, a šta je bilo – to on sam u svojoj glavi zna", kaže komšinica, Stanica Kostadinović.

"Možda nije bilo boljeg u ovom kraju. Ali, šta je se njemu desilo – to niko ne zna", kaže komšija, Radovan Radosavljević.
         
"Prve komšije smo bili. Dobar čovek, ne možeš da kažeš da je loš. Dobar komšija, da ti učini, pomogne. Ali, desilo se šta se desilo. Znači, otkazala mu neka vijuga", dodaje komšija, Milovan Kostadinović.

Motiv ovog zločina nije poznat. Šezdestogodišnji Bogdanović je ratni veteran – bio je na ratištu u Slavoniji 1991, a nedavno je ostao bez posla i u ovim činjenicama traži se objašnjenje za hladnokrvno ubistvo najbližih rođaka i komšija.

"Ovog momenta ne znamo ni motive koji su doveli do ove tragedije. Ono što po prvim izjavama komšija znamo – nemamo saznanja da se radilo o nekoj bolesnoj osobi, o nekoj konfliktnoj ličnosti", kaže Veljović.

Ubistvo u Velikoj Ivanči je inače jedan od najvećih zločina u svetu u poslednjih 15-ak godina, a u Srbiji slični, ali zločini sa manjim brojem žrtava dogodila su se 2002. i 2007. godine.

Svi svetski mediji i agencije preneli su kao udarnu vest o višestrukom ubistvu kod Mladenovca.
Ovaj forum je zatvoren
Razvrstavanje komentara
Komentari
     
od: nikola jevtic iz: Mladenovac
09.04.2013 23:11
nema sta drugo osim da je neka sekta u pitanju

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE