petak, 29. april 2016

Aktuelno

Preminuo kompozitor Marvin Hamliš

Američki kompozitor i dirigent dobitnik je tri "Oskara", po četiri "Gremija" i "Emija", Pulicerove nagrade...

Kompozitor i dirigent Marvin HamlišKompozitor i dirigent Marvin Hamliš
x
Kompozitor i dirigent Marvin Hamliš
Kompozitor i dirigent Marvin Hamliš
Glas Amerike
Porodica Marvina Hamliša je saopštila da je poznati američki kompozitor i dirigent, posle kratke bolesti, preminuo u 69. godini života.

Hamliš je komponovao muziku za više od 40 filmova, uključujući i pesmu „The Way We Were“, u filmu „Devojka koju sam voleo“ sa Barbarom Strejsend i Robertom Redfordom. Nagradu filmske akademije je dobio i za muziku za film „Žaoka“ sa Polom Njumenom i Robertom Redfordom. Hamliš je za taj film adaptirao muziku „regtajm“ kompozitora Skota Džoplina.

On je komponovao i brodvejski mjuzikl „A Chorus Line“, za koji je nagrađen Pulicerovom nagradom. Sve u svemu, Hamliš je dobio tri „Oskara“, četiri nagrade muzičke industrije „Gremi“, četiri „Emija“ za televizijska dostignuća, Pulicerovu nagradu (za dostignuća u novinskom i elektronskom novinarstvu, književnosti i komponovanju), „Tonija“ za predstavu na Brodveju i tri Zlatna globusa (za izuzetne rezultate na filmu i televiziji).

Marvin Hamliš je bio i dirigent koji je sa brojnim vodećim američkim simfonijskim orkestrima izvodio poluklasične aranžmane popularnih muzičkih kompozicija. On je bio najmlađi student čuvene njujorške Muzičke škole „Džulijard“.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE