četvrtak, 28. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Mali: Sukob u mestu Gao

Meštani i novinari javljaju o žestokoj pucnjavi i eksplozijama u blizini policijske stanice u gradu Gao na severu Malija

Francuski vojnici obezbedjuju oblast koju je napao bombaš samoubica u gradu Gao, Mali, 10.februar, 2013.Francuski vojnici obezbedjuju oblast koju je napao bombaš samoubica u gradu Gao, Mali, 10.februar, 2013.
x
Francuski vojnici obezbedjuju oblast koju je napao bombaš samoubica u gradu Gao, Mali, 10.februar, 2013.
Francuski vojnici obezbedjuju oblast koju je napao bombaš samoubica u gradu Gao, Mali, 10.februar, 2013.
Glas Amerike
U centru Gaoa u Maliju, danas je izbila pucnjava između vojnika i islamskih boraca, uprkos merama bezbednosti koje su lokalni i francuski vojnici uveli posle dva samoubilačka bombaška napada u protekla dva dana. Meštani i novinari javljaju o žestokoj pucnjavi i eksplozijama u blizini policijske stanice u najvećem gradu na severu Malija.

Navodi se da se vladine snage bore sa pobunjenicima iz Pokreta za jedinstvo i džihad u severnoj Africi. Međutim, ni malijske ni francuske vojne vlasti nisu potvrdile vest. Kasno sinoć, bombaš samoubica je izvršio napad pored armijske kontrolne stanice na ulazu u grad, posle prekjučerašnjeg sličnog napada na istom mestu.

To su bili prvi samoubilački napadi u Maliju. Vojska je saopštila da je prekjučerašnji bombaš arapski mladić za koga se pretpostavlja da je pripadnik Pokreta za jedinstvo i džihad u severnoj Africi. Ta organizacija je zauzela Gao aprila prošle godine i držala grad sve do dolaska francuskih i malijskih snaga krajem januara. Vojni funkcioneri kažu da su neki pripadnici organizacije ostali na tom području, dok su ostali pobegli u obližnju pustinju.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE