sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Vojska Malija potiskuje pobunjenike

Snage Malija, predvođene francuskim vojnicima, nastoje da osvoje važno uporište islamističkih ekstremista na severu Malija

Francuski vojnici kraj izviđačkog punkta u blizinai grada Sevare, na severu Malija
Francuski vojnici kraj izviđačkog punkta u blizinai grada Sevare, na severu Malija
Glas Amerike
Snage Malija, potrpomognute francuskim vojnicima, vode borbe sa islamističkim ekstremistima oko jednog važnog mesta na prilazima gradu Goa - ekstremističkom uporištu na severu zemlje.

Stanovnici i bezbednosni zvaničnici kažu da se sukobi francuskih i malijskih snaga sa pobunjenicima vode danas u Homboriju, na oko 250 kilometara od Goe.

U medjuvremenu, Francuska novinska agencija izvestila je da su islamistički borci digli u vazduh jedan strateški most blizu granice sa Nigerom, na putu koji vodi ka Goi.

Operacija protiv islamističkih ekstremista, koji su prošle godine zaposeli veći deo severnog Malija, ušla je u treću nedelju, a francuske vojnike postepeno će zameniti vojnici zapadnoafričkih zemalja koji pristižu u Mali.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE