sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

SAD pozdravile izbore u Libiji

Libijska Izborna komisija je saopštila da je izlaznost na jučerašnjim višestranačkim izborima bila oko 60 odsto

Prebrojavanje glasova na jednom biračkom mestu u TripolijuPrebrojavanje glasova na jednom biračkom mestu u Tripoliju
x
Prebrojavanje glasova na jednom biračkom mestu u Tripoliju
Prebrojavanje glasova na jednom biračkom mestu u Tripoliju
Glas Amerike
Američki predsednik Barak Obama je pozdravio prve slobodne izbore u Libiji posle više decenija i rekao da su oni još jedan međaš na putu zemlje ka demokratiji. Obama je u sinoćnjem saopštenju čestitao Libiji u ime američkog naroda.

Državna sekretarka Hilari Klinton je danas u Tokiju, takođe čestitala Libijcima. „Posle više od četiri decenije autokratske vlasti, muškarci i žene iz svih delova Libije počinju da odlučuju o sopstvenoj budućnosti, koja će zavisiti od volje naroda, a ne od ćudi diktatora“, poručila je državna sekretarka.

Libijska Izborna komisija je saopštila da je izlaznost na jučerašnjim izborima oko 60 odsto. Rezultati će biti saopšteni do kraja nedelje. Gotovo tri miliona Libijaca je bilo registrovano da glasa za 200 poslaničkih mesta u Nacionalnoj skupštini, koja treba da izabere privremenu vladu i napravi nacrt Ustava, pre redovnih parlamentarnih izbora iduće godine.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE