Linkovi

Intenzivna istraga o otmici Srba u Libiji


Ambasada Republike Srbije u Libiji
Ambasada Republike Srbije u Libiji

Danas je sve bilo tiho u blizini ambasade Srbije u Tripoliju, posle jučerašnje vesti o otmici dvoje službenika ambasade Slađane Stanković i Jovice Stepića. Istraga je u toku.

Libijski zvanični izvori su potvrdili da je ambasador Oliver Potežica neozleđen izbegao napad na konvoj u kojem su se nalazili Stanković i Stepić.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je da su juče, kod mesta Sabrata nedaleko od Tripoliija, oteti vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić, službenici Ambasade Srbije , ističući da čini sve da se obezbedi više informacija i siguran pronalazak otetih državljana.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je ranije danas da postoje indikacije da su otmičari približno locirani, na osnovu mobilnih telefona.

Ambasador Oliver Potežica saopštio je danas da libijske vlasti sprovode vrlo intenzivnu istragu, ali da za sada, u vezi sa tim slučajem, ne može da kaže ništa konkretnije.

U međuvremenu, premijer Srbije Aleksandar Vučić je razgovarao sa libijskim funkcionerima, a potom je izjavio da se pozitivan rasplet događaja očekuje u roku od 48 sati.

XS
SM
MD
LG