sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Libija: Napad pristalica Gadafija

U dva napada automobilima natovarenim eksplozovom u Tripoliju, poginule 2 osobe

 Dve žrtve napada u Tripoliju Dve žrtve napada u Tripoliju
x
 Dve žrtve napada u Tripoliju
Dve žrtve napada u Tripoliju
Glas Amerike
Libijske vlasti su saopštile da su dva napada automobilima natovarenim eksplozovom u Tripoliju, u kojima su poginule dve osobe, delo pristalica zbačenog diktatora Moamera Gadafija. Dve bombe su eksplodirale rano jutros, u razmaku od svega nekoliko minuta, dok su se Libijci pripremali za molitvu povodom Ramazanskog Bajrama.

U eksploziji prve bombe u automobilu pored vojne akademije u Tripoliju, poginule su dve osobe. U eksploziji drugog vozila u sporednoj ulici pored Ministarstva unutrašnjih poslova, nekoliko ljudi je ranjeno. Vlasti su na tom području našle i demontirale bombu i u trećem automobilu.

Nadležni za napade okrivljuju Gadafijeve lojaliste, koji su isti eksploziv i taktitku koristili u najmanje jednom skorašnjem napadu u Tripoliju. Još niko nije preuzeo odgovonost za eksplozije. Libijske vlasti okrivljuju Gadafijeve pristalice koje su pobegle u okolne zemlje da nastoje da destabilizuju zemlju i spreče prelazak na demokratiju
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE