četvrtak, 17. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Nesiguran prekid vatre u Libanu

Sukobi koji su izbili izmedju sunitskih muslimana i alavita u severnom gradu Tripoli su posledica prelivanja rata u susednoj Siriji.
Sukobi koji su izbili izmedju sunitskih muslimana i alavita u severnom gradu Tripoli su posledica prelivanja rata u susednoj Siriji.
Veličina slova - +
Libanski vojnici stacionirani u Tripoliju danas pokušavaju da očuvaju nesigurni prekid vatre između naoružanih sektaških grupa čije sukobe potpiruju borbe u komšijskoj Siriji.

Vojnici i oklopna vozile kruže gradskim ulicama u kojima su u ponedeljak počeli sukobi, kada su naoružani napadači u sunitskom delu grada ubili pripadnika alavitske manjine. U sukobima libanskih sunita i alavaita otada je poginulo najmanje trinaest ljudi, a više od stotinu je ranjeno.

Armija je jutros rasporedila vojnike i tenkove, tako da su sukobi uglavnom prestali. Od početka ovonedeljnih nereda u Tripoliju, ranjeno je najmanje deset vojnika. U prethodnim sukobima u tom gradu, u junu, poginulo je petnaest ljudi.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
16.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...