petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Nesiguran prekid vatre u Libanu

Sukobi koji su izbili izmedju sunitskih muslimana i alavita u severnom gradu Tripoli su posledica prelivanja rata u susednoj Siriji.
Sukobi koji su izbili izmedju sunitskih muslimana i alavita u severnom gradu Tripoli su posledica prelivanja rata u susednoj Siriji.
Libanski vojnici stacionirani u Tripoliju danas pokušavaju da očuvaju nesigurni prekid vatre između naoružanih sektaških grupa čije sukobe potpiruju borbe u komšijskoj Siriji.

Vojnici i oklopna vozile kruže gradskim ulicama u kojima su u ponedeljak počeli sukobi, kada su naoružani napadači u sunitskom delu grada ubili pripadnika alavitske manjine. U sukobima libanskih sunita i alavaita otada je poginulo najmanje trinaest ljudi, a više od stotinu je ranjeno.

Armija je jutros rasporedila vojnike i tenkove, tako da su sukobi uglavnom prestali. Od početka ovonedeljnih nereda u Tripoliju, ranjeno je najmanje deset vojnika. U prethodnim sukobima u tom gradu, u junu, poginulo je petnaest ljudi.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE