sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Noć umetnosti u Los Anđelesu

Noć umetnosti privlači hiljade posetilaca što je deo revitalizacije centra grada

x
Majk O'Saliven
Centralni deo grada Los Anđelesa bar jednu noć u mesecu prolazi kroz jedno od najkreativnijih razdoblja u umetnosti, period renesanse. Na jednoj od tih večeri bio je I novinar Glasa Amerike Majkl O Salivan

Zabave…. I umetničko hodočašće. Svakog meseca jedna noć pripada pobornicima umetnosti. Oko 50 umetničkih galerija u centru grada, otvoreno je za hiljade posetilaca. Umetnik I vlasnik  jedne od galerija, Noboru Mišima, pokazuje radove kalifornijskih umetnika inspirisane azijskim temema. Odmah iza ćoška, jednu od svojih skulptura pokazuje  urugvajski umetnik Gonzalo Algarate .

“Za jednog umetnika ovo puno znači jer velikom broju ljudi može da pokaže svoje radove.”

Noć umetnosti privlači hiljade posetilaca što je deo revitalizacije centra grada.  Nekadašnja zgrada sa stanovima za izdavanje preuređena je u domove za mlade profesionalce, dok u potkrovljima žive i rade mnogi umetnici. Miguel Osuna, poreklom iz Meksika otvorio je studio u kome izlaže radove inspirisane scenama koje je video na Los Anđeleskim autoputevima.

“Ovo su prizori koje nekada, nesvesno, dok vozite, zapazite krajičkom oka.”

U ovoj gleriji izloženi su uzorci tkanina, kaže kustoskinja Elen Šinderman.

“Uzorci su pretežno iz zapadne Evrope I Amerike.”

Fotograf Džejmi Itagaki kaže da su noći umetnosti udahnule novi život centru grada. I tako, iz meseca u mesec, posetioci centra Los Anđelesa mogu da uživaju u internacionalnom umetničkom duhu  grada.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE