sreda, 04. maj 2016

Balkan

SAD osudile vandalizam na Kosovu

Stejt dipartment oštro osudio sve činove vandalizma i nasilja protiv zajednice kosovskih Srba i pozvao na mirno rešavanje problema.

Na molbu novinara Glasa Amerike da prokomentariše uništavanje srpskih nadgrobnih spomenika na Kosovu, Stejt dipartment je uputio sledece saopštenje:

„Tražimo od svih strana da nastave da traže rešenje. Oštro osuđujemo sve činove vandalizma i nasilja protiv zajednice kosovskih Srba, kojima se uzvraća na odluku Beograda u vezi sa spomenikom u Srbiji. Pozivamo kosovske vlasti da istraže ove zločine i spreče dalje nezakonite osvetničke činove. Tražimo od svih na Kosovu i u Albaniji da se uzdrže u svojim protestima i podrže mirno rešavanje ovog problema. Pitanja kao što su spomenici ne bi trebalo da dostignu nivo koji vidimo. Ona skreću pažnju sa istinskih problema koja treba da se reše na Balkanu, problema koji iziskuju zajedničke napore, kompromis i dijalog“, piše u odgovoru Stejt dipartmenta na pitanje novinara Glasa Amerike u vezi sa skrnavljenjem nadgrobnih spomenika na srpskim grobljima na Kosovu.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE