utorak, 09. februar 2016

Aktuelno

Srbin osumnjičen za ranjavanje dece

Dečak i devojčica koji su povredjeni u jučerašnjoj eksploziji u severnom delu Kosovske Mitrovice prebačeni su danas na dalje lečenje u Beograd

Deca povređena u eksploziji sa majkom Snežanom VučetićDeca povređena u eksploziji sa majkom Snežanom Vučetić
x
Deca povređena u eksploziji sa majkom Snežanom Vučetić
Deca povređena u eksploziji sa majkom Snežanom Vučetić
Budimir Ničić
Kosovska policija privela je Srbina pod sumnjom da je odgovoran za ovaj incident.

“Stanje  dvoje dece Borivoja i Milice Vučetić  koja su sinoć povređena u svom stanu u Kosovskoj Mitrovici  je stabilno. Oni su danas popodne  prebačeni u Beograd na dalje lečenje”, rekao je za Glas Amerike načelnik Hiruške klinike u Kosovskoj Mitrovici Radimir Janković .

“Deca su primljena sa povredama od eksplozivne naprave,  verovatno bome. Dečak od tri godine  je u predelu vrata pogođen sa jednim sitnim malim projektilom, a drugi projektil je u predelu lica i njegovo stanje je stabilno. Devojčica  je u predelu ušne školjke povređen, takođe gelerom i njeno stanje je stabilno”, rekao je Janković.

Trogodišnji dečak i osmogodišnja devojčica, brat i sestra, ranjeni su sinoć u Kosovskoj Mitrovici u bombaškom napadu.  U trenutku eksplozije oni su bili u svojoj porodičnoj kući s majkom u naselju Bošnjačka mahala.

“Sedeli smo i kad smo čuli jaku detonaciju počela su stakla da pršte , u tom momentu sam ustala  pokupila decu, videla sam krv po deci , odvukla sam ih napolje”, kazala je novinarima majka povređene dece Snežana Vučetić.

Pod sumnjom da je izvšio napad na porodicu Vučetić, Kosovska policija je uhapsila njihovog komšiju Srdjana Stojanovića kog koga je pronadjeno i oružje, izjavio je za Glas Amerike regionalni portparol Kosovske policije Besim Hoti.

“Pronašli smo ručnu bombu tipa M65 Jugoslovenske proizvodnje koja je slična istog modela i tipa kao ona koja je eksplodirala u porodičnoj kući Vučetić. Kosovska policija zakonski je odredila pritvor u trajanju od 48 sati protiv jednog osumnjičenog srpske nacionalnosti”, kazao je Hoti.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić  kaže da je sinoćnji napad na porodicu Vučetic nastavak terora nad Srbima.

“Mi ćemo učiniti sve da zaštitimo naše građane,  da im obezbedimo imovinsku i ličnu bezbednost”, rekao je Pantić za Glas Amerike.

Stanje na severu Kosova je mirno. Vlada Kosova osudila je današnji incident i pozvala  građane na uzdržanost i saradnju kako bi se pronašli krivci i izveli pred lice pravde.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
08.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE