ponedeljak, 21. april 2014

Aktuelno

Vulin: Obezbediti sigurnost za sve

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji je prisustvovao centralnoj proslavi Božića na Kosovu, ocenio je da je ovo istorijska godina u kojoj će biti donete važne odluke.

Episkop raško-prizrenski Teodosije je danas u manastiru Gračanica sluzio Božićnu liturgiju, kojoj su pored pravoslavnih vernika prisustvovali i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko OdalovićEpiskop raško-prizrenski Teodosije je danas u manastiru Gračanica sluzio Božićnu liturgiju, kojoj su pored pravoslavnih vernika prisustvovali i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović
x
Episkop raško-prizrenski Teodosije je danas u manastiru Gračanica sluzio Božićnu liturgiju, kojoj su pored pravoslavnih vernika prisustvovali i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović
Episkop raško-prizrenski Teodosije je danas u manastiru Gračanica sluzio Božićnu liturgiju, kojoj su pored pravoslavnih vernika prisustvovali i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović
Veličina slova - +
Budimir Ničić
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju  Aleksandar Vulin pozvao je danas u Gračanici medjunarodnu zajednicu da u skladu sa svojim mandatom obezbedi sigurnost svima koji žive na Kosovu.

Vulin koji je prisustvovao centralnoj proslavi Božića na Kosovu ocenio je  da je ovo istorijska godina u kojoj će biti donete velike i važne odluke.

“Ovo je godina nade, godina u kojoj je Srbija izašla pred ceo svet i rekla kako vidi pravdeno i trajno rešenje za Kosovo i Metohiju”, rekao je novinarima nakon božicne liturgije u Manastiru Gračanica direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju  Aleksandar Vulin. “Ovo je godina u kojoj očekujemo od celog sveta, i međunarodne zajednice da razume i prihvati, glasno kaže da ne može biti pravednog i trajnog rešenja bez saglasnosti Srbije i Srba koji žive na Kosovu i Metohiji", rekao je Vulin.

Vulin je pozvao medjunarodnu zajednicu, a posebno UNMIK i EULEKS da se, kako je kazao, ponašaju u  skladu sa obavezama koje su preuzeli od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i svima koji žive na Ksoovu  obezbede sigurnost i vladavinu prava.

"Ovo je, nadajmo se, poslednji put da se predsedniku Republike Srbije zabranjuje da bude sa svojim narodom i da se između njega i njegovog naroda ispreči sila. Mi tražimo od UNMIK-a da se ponaša u skladu sa svojim mandatom i ovlašćenjima i da obezbedi vladavinu prava na Kosovu i Metohiji", kazao je on.

Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je podsetio da već 12 godina oko 200.000 Srba sa Kosova  Božić dočekuje van svojih domova . Centralna proslava Božica na Kosovu održana je u manastiru Gračanica, a božicnoj liturgiji koju je služio episkop raško-prizrenski Teodosije pored stotinak vernika prisustvovali su i komandant KFOR-a  Folker Halbauer i specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel  Žbogar.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
20.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...