nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Vulin: Obezbediti sigurnost za sve

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji je prisustvovao centralnoj proslavi Božića na Kosovu, ocenio je da je ovo istorijska godina u kojoj će biti donete važne odluke.

Episkop raško-prizrenski Teodosije je danas u manastiru Gračanica sluzio Božićnu liturgiju, kojoj su pored pravoslavnih vernika prisustvovali i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko OdalovićEpiskop raško-prizrenski Teodosije je danas u manastiru Gračanica sluzio Božićnu liturgiju, kojoj su pored pravoslavnih vernika prisustvovali i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović
x
Episkop raško-prizrenski Teodosije je danas u manastiru Gračanica sluzio Božićnu liturgiju, kojoj su pored pravoslavnih vernika prisustvovali i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović
Episkop raško-prizrenski Teodosije je danas u manastiru Gračanica sluzio Božićnu liturgiju, kojoj su pored pravoslavnih vernika prisustvovali i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović
Budimir Ničić
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju  Aleksandar Vulin pozvao je danas u Gračanici medjunarodnu zajednicu da u skladu sa svojim mandatom obezbedi sigurnost svima koji žive na Kosovu.

Vulin koji je prisustvovao centralnoj proslavi Božića na Kosovu ocenio je  da je ovo istorijska godina u kojoj će biti donete velike i važne odluke.

“Ovo je godina nade, godina u kojoj je Srbija izašla pred ceo svet i rekla kako vidi pravdeno i trajno rešenje za Kosovo i Metohiju”, rekao je novinarima nakon božicne liturgije u Manastiru Gračanica direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju  Aleksandar Vulin. “Ovo je godina u kojoj očekujemo od celog sveta, i međunarodne zajednice da razume i prihvati, glasno kaže da ne može biti pravednog i trajnog rešenja bez saglasnosti Srbije i Srba koji žive na Kosovu i Metohiji", rekao je Vulin.

Vulin je pozvao medjunarodnu zajednicu, a posebno UNMIK i EULEKS da se, kako je kazao, ponašaju u  skladu sa obavezama koje su preuzeli od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i svima koji žive na Ksoovu  obezbede sigurnost i vladavinu prava.

"Ovo je, nadajmo se, poslednji put da se predsedniku Republike Srbije zabranjuje da bude sa svojim narodom i da se između njega i njegovog naroda ispreči sila. Mi tražimo od UNMIK-a da se ponaša u skladu sa svojim mandatom i ovlašćenjima i da obezbedi vladavinu prava na Kosovu i Metohiji", kazao je on.

Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je podsetio da već 12 godina oko 200.000 Srba sa Kosova  Božić dočekuje van svojih domova . Centralna proslava Božica na Kosovu održana je u manastiru Gračanica, a božicnoj liturgiji koju je služio episkop raško-prizrenski Teodosije pored stotinak vernika prisustvovali su i komandant KFOR-a  Folker Halbauer i specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel  Žbogar.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE