sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Počela primena dogovora o prelazima

Na prelazima Merdare i Jarinje između Kosova i Srbije počelo je sprovođenje dogovora Beograda i Prištine o integrisanom upravljanju prelazima.

Granični prelaz JarinjeGranični prelaz Jarinje
x
Granični prelaz Jarinje
Granični prelaz Jarinje
Budimir Ničić
Prelaz Meradare jutros je obišao ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi koji je kazao da današnji dan predstavlja uspešan početak uspostavljanja dobrih odnosa izmedju Kosova i Srbije.

Cilj ovih prelaza je da se olakša kretanje ljudi i dobara. Nije cilj da se prave prepreke, nego da komuniciraju i carinici i policajci“, kazao je Redžepi.

Početak sprovodjenja sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima pozdravio je i šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Dejan Pavićević.
 
“Očekujem da ćemo svi zajedno nastaviti da radimo kako bi prevazišli neke probleme”, rekao  je Pavićević.

Sprovođenje sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima počelo je jutros i na Jarinju, prelazu na severu Kosova. I na ovom prelazu prisutni su predstavnici Srbije, Kosova i EULEKS-a, koji samo posmatraju šta se na prelazu dešava.

Prema garancijama koje su od Vlade Srbije dobili predsednici opština sa severa Kosova, carina se neće naplaćivati za robu namenjenu severu Kosova, a građani će moći da koriste srpska dokumenta i registarske tablice koje izdaje MUP Srbije.

Inače na ovim prelazima se ništa se bitnije nije promenilo u odnosu na prethodni period, osim što su objekti koje će koristiti policajci i carinski službenici sada udaljeni desetak metara jedan od drugog, a ne nekoliko stotina a kako je bilo ranije. Integrisano upravljanje prelazima trebalo bi do kraja godine da bude uspostavljeno  i na prelazima Brnjak i Bela zemlja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE