sreda, 23. april 2014

Aktuelno

Počela primena dogovora o prelazima

Na prelazima Merdare i Jarinje između Kosova i Srbije počelo je sprovođenje dogovora Beograda i Prištine o integrisanom upravljanju prelazima.

Granični prelaz JarinjeGranični prelaz Jarinje
x
Granični prelaz Jarinje
Granični prelaz Jarinje
Veličina slova - +
Budimir Ničić
Prelaz Meradare jutros je obišao ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi koji je kazao da današnji dan predstavlja uspešan početak uspostavljanja dobrih odnosa izmedju Kosova i Srbije.

Cilj ovih prelaza je da se olakša kretanje ljudi i dobara. Nije cilj da se prave prepreke, nego da komuniciraju i carinici i policajci“, kazao je Redžepi.

Početak sprovodjenja sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima pozdravio je i šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Dejan Pavićević.
 
“Očekujem da ćemo svi zajedno nastaviti da radimo kako bi prevazišli neke probleme”, rekao  je Pavićević.

Sprovođenje sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima počelo je jutros i na Jarinju, prelazu na severu Kosova. I na ovom prelazu prisutni su predstavnici Srbije, Kosova i EULEKS-a, koji samo posmatraju šta se na prelazu dešava.

Prema garancijama koje su od Vlade Srbije dobili predsednici opština sa severa Kosova, carina se neće naplaćivati za robu namenjenu severu Kosova, a građani će moći da koriste srpska dokumenta i registarske tablice koje izdaje MUP Srbije.

Inače na ovim prelazima se ništa se bitnije nije promenilo u odnosu na prethodni period, osim što su objekti koje će koristiti policajci i carinski službenici sada udaljeni desetak metara jedan od drugog, a ne nekoliko stotina a kako je bilo ranije. Integrisano upravljanje prelazima trebalo bi do kraja godine da bude uspostavljeno  i na prelazima Brnjak i Bela zemlja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
22.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...