sreda, 23. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Domet severnokorejske rakete

Pjongjang u stanju da uputi bojevu raketu na Zapadnu obalu Sjedinjenih Država, saopštila Južna Koreja na osnovu analize raketnog otpada

Raketni lanser Severne KorejeRaketni lanser Severne Koreje
x
Raketni lanser Severne Koreje
Raketni lanser Severne Koreje
Veličina slova - +
Glas Amerike
Vojni funkcioner Južne Koreje je izjavio da nedavno lansiranje severnokorejske rakete pokazuje da je Pjongjang u stanju da uputi bojevu raketu na Zapadnu obalu Sjedinjenih Država.

Seul zasniva takvu procenu na analizi raketnog otpada koji je pre skoro dve nedelje pao u vode pored Južne Koreje. Pjongjang tvrdi da je uspešno lansiranje rakete imalo istraživačku svrhu, ali Južna Koreja i zapadne države kažu da je cilj bio vojni.

Lansiranje rakete se smatra i potezom koji povećava ugled severnokorejskog predsednika Kima Džonga Una, koji je preuzeo vođstvo u zemlji posle očeve smrti pre godinu dana. Neki eksperti veruju da Severna Koreja i dalje razvija tehnologiju raketnog prenosa nuklearne bombe.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
22.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...