petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Domet severnokorejske rakete

Pjongjang u stanju da uputi bojevu raketu na Zapadnu obalu Sjedinjenih Država, saopštila Južna Koreja na osnovu analize raketnog otpada

Raketni lanser Severne KorejeRaketni lanser Severne Koreje
x
Raketni lanser Severne Koreje
Raketni lanser Severne Koreje
Glas Amerike
Vojni funkcioner Južne Koreje je izjavio da nedavno lansiranje severnokorejske rakete pokazuje da je Pjongjang u stanju da uputi bojevu raketu na Zapadnu obalu Sjedinjenih Država.

Seul zasniva takvu procenu na analizi raketnog otpada koji je pre skoro dve nedelje pao u vode pored Južne Koreje. Pjongjang tvrdi da je uspešno lansiranje rakete imalo istraživačku svrhu, ali Južna Koreja i zapadne države kažu da je cilj bio vojni.

Lansiranje rakete se smatra i potezom koji povećava ugled severnokorejskog predsednika Kima Džonga Una, koji je preuzeo vođstvo u zemlji posle očeve smrti pre godinu dana. Neki eksperti veruju da Severna Koreja i dalje razvija tehnologiju raketnog prenosa nuklearne bombe.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE