nedelja, 07. februar 2016

Aktuelno / Ekonomija i finansije

Oporavak kineske ekonomije

Kineski zvaničnici saopštili su da je stopa rasta kineske ekonomije iznosila 7,9 odsto u četvrtom kvartalu prošle godine

 Kineska ekonomija se oporavila u poslednjem kvartalu 2012.
Kineska ekonomija se oporavila u poslednjem kvartalu 2012.
Kineski zvaničnici saopštili su da je stopa rasta kineske ekonomije iznosila 7,9 odsto u četvrtom kvartalu prošle godine čime je okončan trend usporavanja koji je trajao sedam kvartala za redom.

Direktor kineskog Nacionalno statističkog biroa Ma Djiantang izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da je to rezultat uspešnih mera kontrole, ali da je ipak stopa rasta za 2012. godinu iznosila 7,8  odsto.

Takodje je saopšteno da je bruto nacionalni dohodak Kine u prošloj godini dostigao 8 hiljada 280 milijardi dolara čime je učvršćen njen status druge po redu najveće ekonomije u svetu iza Sjedinjenih Država.

Analitičari očekuju da će kineska ekonomija nastaviti da se postojano oporavlja narednih godina.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE