subota, 30. april 2016

Aktuelno / Amerika

Keri u prvoj poseti inostranstvu

Dežavni sekretar Džon Keri je danas iz Vašingtona krenuo u London, prvu stanicu jedanaestodnevne turneje po devet zemalja.

Državni sekretar Džon Keri u prvoj poseti inostranstvuDržavni sekretar Džon Keri u prvoj poseti inostranstvu
x
Državni sekretar Džon Keri u prvoj poseti inostranstvu
Državni sekretar Džon Keri u prvoj poseti inostranstvu
Glas Amerike
Američki državni skeretar Džon Keri je krenuo na prvo putovanje u inostranstvo od kako je početkom meseca stupio na dužnost. Keri je danas iz Vašingtona krenuo u London, prvu stanicu jedanaestodnevne turneje po devet zemalja.

Državni sekretarijat je saopštio da će Sirija biti glavna tema njegovih razgovora sa međunarodnim funkcionerima. Keri, tokom turneje, takođe treba da se sastane sa liderima sirijske opozicone koalicije. On iz Londona odlazi u Berlin, a potom u Pariz, gde će razmotriti sadašnju vašingtonsku saradnju sa Francuskom i drugim zemljama koje učestvuju u akciji u Maliju.

U nastavku turneje, Keri će se zadržati u Rimu, Ankari i Kairu, gde će se založiti za širi politički konsenzus i sa liderima Arapske lige razmotriti zajedničke probleme u regionu. Na završetku turneje, državni sekretar će posetiti Rijad, Abu Dabi i, na posletku, Dohu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE