nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Karzai sutra objavljuje dekret

Avganistanski predsednik planira da zabrani vojsci da traži od NATO-a vazdušne napade na naseljene oblasti

Glas Amerike
Predsednik Avganistana Hamid Karzai kaže da će bezbednosnim snagama te zemlje biti zabranjeno da od NATO-a traže da izvodi vazdušne napade na naseljene oblasti.

Tokom obraćanja oficirima na vojnoj akademiji u Kabulu, Karzai je poručio da će sutra izdati dekret prema kojem ni pod kojim uslovima avganistanske snage neće smeti da zahtevaju vazdušne napade na kuće ili sela.

Njegovo saopštenje je očigledno posledica ovonedeljenog vazdušnog udara NATO-a u pokrajini Kunar, kada je stradalo 10 ljudi, među kojima žene i deca.

Avganistanske snage tražile su da NATO izvede napad dok su zajedno sa koalicionim vojnicima učesvovali u operaciji protiv talibanskih boraca u toj oblasti. Najmanje trojica talibanskih ekstremista povezanih sa al-Kaidom ubijena su u tom napadu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE