petak, 29. april 2016

Aktuelno

Karzai osudio pogubljenje

Avganistanski predsednik je oštro osudio javno izvršenje smrtne kazne nad devojkom koju je Taliban osudio za navodnu preljubu.

Avganistanski predsednik Hamid Karzai (arhiv)
Avganistanski predsednik Hamid Karzai (arhiv)
Glas Amerike
Karzai je danas rekao da je taj čin u pokrajini Parvan na severu zemlje „grozan i neoprostiv“ zločin i naredio vlastima da učine sve što mogu da uhapse i kazne odgovorne.

Komandant koalicionih snaga u Avganistanu, general Džon Alen, rekao je da je streljanje - koje je snimljeno i postavljeno na internet - „neopisivo surovo zverstvo“. Autentičnost video snimka koji je prva prenela agencija „Rojters“ nije mogla nezavisno da se proveri, ali zvaničnici iz Parvana kažu da se javno streljanje dogodilo krajem prošlog meseca.

Žena je optužena za romantičnu vezu sa dva pripadnika Talibana. Posle streljanja sa male udaljenosti, na video snimku se čuje klicanje meštana i skandiranje „živio avganistanski mudžahedin“.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE