petak, 12. februar 2016

Aktuelno

Japan: Abe za promene u energetskoj politici

Novi japanski premijer obišao je danas nuklearnu elektranu Fukušima oštećenu u prošlogodišnjem zemljotresu i cunamiju

Novi japanski premijer Šinzo Abe tokom obilaska nuklearne elektrane FukušimaNovi japanski premijer Šinzo Abe tokom obilaska nuklearne elektrane Fukušima
x
Novi japanski premijer Šinzo Abe tokom obilaska nuklearne elektrane Fukušima
Novi japanski premijer Šinzo Abe tokom obilaska nuklearne elektrane Fukušima
Glas Amerike
Novoizabrani japanski premijer, Šinzo Abe, rekao je da je čišćenje nuklearne elektrane Fukušima, u kojoj su uništena tri reaktora nakon prošlogodišnjeg zamljotresa i cunamija, nezabilježen izazov u ljudskoj istoriji.

Abe je, obučen u zaštitno odijelo, obišao danas taj objekat i zahvalio radnicima na naporima koje ulažu u uklanjanje oštećenih reaktora. Premijer je najavio da će njegova vlada pružiti punu podršku ekipama za raščišćavanje.

Takođe je naglasio da će razmotriti plan prethodne vlade o postepenom prekidu korišćenja nuklearne energije, govoreći o odgovornoj energetskoj politici. Primjena tog plana, kako se očekuje, potrajaće 40 godina i koštati 15 milijardi dolara, uz još neutvrđene troškove odlaganja nuklearnog otpada.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
11.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE