subota, 30. april 2016

Aktuelno

Obeležena 67. godišnjica napada na Hirošimu

Svečanost u Parku mira u Hirošimi prisustvovalo je oko 50 hiljada ljudi, među kojima su bili i premijer Jošihiko Noda i gosti iz inostranstva

Ceremonija obeležavanja godišnjice napada atomskom bombom na HirošimuCeremonija obeležavanja godišnjice napada atomskom bombom na Hirošimu
x
Ceremonija obeležavanja godišnjice napada atomskom bombom na Hirošimu
Ceremonija obeležavanja godišnjice napada atomskom bombom na Hirošimu
Glas Amerike
U Hirošimi je danas obeležena 67. godišnjica prvog napada atomskom bombom na svetu, u jeku sve jačih protesta protiv nuklearne energije u Japanu, posle prošlogodišnje nesreće.

Svečanost u Parku mira u Hirošimi, prisustvovalo je oko 50 hiljada ljudi, među kojima su bili i premijer Jošihiko Noda i predstavnici iz inostranstva. Početak svečanosti je po tradiciji označen zvonom i minutom ćutanja.

Gradonačelnik Hirošime Kazumi Macui je zatražio od japanske vlade da uspostavi sigurnu i bezbednu energetsku politiku. U eksploziji bombe bačene na Hirošimu na završetku Drugog svetskog rata, poginulo je oko 140 hiljada ljudi - odmah ili nešto kasnije od pretrpljenih opekotina.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE