petak, 12. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Japanska obalska straža presrela kineski brod

Obalska straža: Kineski brod presretnut oko 150 kilometara daleko od ostrva u Istočnom kineskom moru, koja svojataju Kina, Japan i Tajvan

Brod japanske obalske straže približava se kineskom ribarskom brodu u Južnom kineskom moruBrod japanske obalske straže približava se kineskom ribarskom brodu u Južnom kineskom moru
x
Brod japanske obalske straže približava se kineskom ribarskom brodu u Južnom kineskom moru
Brod japanske obalske straže približava se kineskom ribarskom brodu u Južnom kineskom moru
Glas Amerike
Japanska Obalska straža je presrela kineski ribarski brod u blizini japanskog ostrva Okinava i pritvorila kapetana pod sumnjom da je neovlašćeno lovio ribu unutar japanske Ekskluzivne ekonomske zone.

Obalska straža je saopštila da je kineski brod presretnut četrdesetak kilometara od ostrva Mijaki, odnosno oko 150 kilometara daleko od ostrva u Istočnom kineskom moru, koja svojataju Kina, Japan i Tajvan.

Dugotrajni spor oko kontrole nad ostrvima koja se u Japanu nazivaju Senkaku, a u Kini Diaoju, proteklih meseci se zaoštrava, jer Kina tvrdi da polaže prava na velike delove Istočnog i Južnog kineskog mora. Japanski premijer Šinzo Abe je poručio pripadnicima Obalske straže u Okinavi, da će Japan po svaku cenu braniti sporna ostrva.

Brodovi japanske Obalske straže su krajem prošlog meseca upotrebili vodene topove da oteraju brod sa tajvanskim aktivistima, koji je plovio prema spornom ostrvu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
11.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE