utorak, 09. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Kineski brodovi napustili japanske vode

Japanska obalska straža saopštila je da su brodovi napustili oblast u okolini spornih ostrva Senkaku nakon što su obe strane razmenile upozorenja.

Na snimku japanske Obalske straže vidi se kineski osmatrački brod Haidžian, u vodama oko 24 kilometara od spornih ostrva.
Na snimku japanske Obalske straže vidi se kineski osmatrački brod Haidžian, u vodama oko 24 kilometara od spornih ostrva.
Glas Amerike
Šest kineskih osmatračkih brodova napustilo je japanske vode nakon što su nakratko patrolirali u blizini spornih ostrva Senkaku, odsnosno Diao-ju, u Istočnom kineskom moru. Japanska obalska straža saopštila je da su brodovi napustili oblast u okolini nenaseljenih ostrva nakon što su obe strane razmenile upozorenja.

Tenzije oko spornih ostrva, pojačane su od kako je japanska vlada time što ih je otkupila ove nedelje od privatnog japanskog vlasnika.

U medjuvremenu, desetine demonstranata mahale su kineskim zastavama i izvikivale slogane ispred ambasade Japana u Pekingu, zahtevajući da Japan napusti sporna ostrva.

Istovremeno, japanski konzulat u Šangaju saopštio je da je grupa japanskih turista pretrpela manje ozlede kada je napadnuta u jednom kineskom restoranu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
09.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE